Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 44 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ


ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22
Τηλ.: 210-3665313
Fax: 211-5555904
e-mail: neolaia@pasok.gr

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 44 ΧΡΟΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ


Συμπληρώνονται σήμερα 44 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή φοιτητή της ΑΣΟΕΕ Σωτήρη Πέτρουλα, από τις δυνάμεις καταστολής του Παλατιού και των αποστατών, που έγινε στις 21 Ιούλη του 1965. Μια δολοφονία που συνέβη στην κορύφωση της λαϊκής εξέγερσης μετά τη αποστασία της 15ης Ιουλίου.

Η νεολαία έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενάντια στα δουλοπρεπή σχέδια του παλατιού και των υποτελών τους, που στρέφονταν κατά τις νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Τα ιδανικά και τα οράματα της νέας γενιάς της τότε εποχής, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, ο αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών Δικαιωμάτων και της ευημερίας του Ελληνικού Λαού παραμένουν σήμερα αναλλοίωτα και επίκαιρα.

Σε μια εποχή που τόσο η Νεολαία και ο Λαός δέχονται καθημερινά χτυπήματα, ο ρόλος και οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες .

Απαιτείται να πάρουμε πρωτοβουλίες, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας και την κοινωνική πρόοδο, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ισοπέδωσης, οπισθοδρόμησης και υποβάθμισης της ζωής μας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζονται πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, πολιτικές που θα δώσουν νέο όραμα στην κοινωνία και στη χώρα στο νέο διεθνές περιβάλλον που ανοίγεται.

Ο Σωτήρης Πέτρουλας, υπηρετώντας τα ιδανικά αυτά και με τη θυσία του, αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο για τους δημοκρατικούς και αντιφασιστικούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος και του Ελληνικού Λαού.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρα στους όμορφους και δημοκρατικούς αγώνες για υπεράσπιση των ιδανικών και των δικαιωμάτων της γενιάς μας.

Σωτήρη Πέτρουλα,

Σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά….


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.