Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχει πολιτική απάντηση από κανένα πολιτικό κόμμα μπροστά στο παρακράτος της δεξιάς;

ΕΠΑΝΙΔΡΥΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Του Σπύρου Γκουτζάνη
από το www.protothema.gr
Στην «επανίδρυση του αστυνομικού κράτους της Δεξιάς» προχωρά με σταθερά βήματα η κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή η οποία υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας επιβάλλει μία σειρά μέτρων που περιορίζουν δραστικά τα ατομικά δικαιώματα εκμεταλλευόμενη παράλληλα την καλοκαιρινή περίοδο. Μετά την ποινικοποίηση της κουκούλας και τα καρτοκινητά έρχεται η ενεργοποίηση των καμερών παρακολούθησης αλλά και η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από κινητά καθώς και η δημιουργία τράπεζας DNA στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποπίπτουν όχι μόνο σε κακουργήματα αλλά και σε πλημμελήματα.
Σε ένα άλλο επίπεδο η κυβέρνηση προχώρησε στην αιφνιδιαστική αντικατάσταση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοραντή από έναν εισαγγελέα κάτι που δημιουργεί υπόνοιες για την κατεύθυνση που θέλει να δώσει στην υπηρεσία πληροφοριών. Ορισμένοι εκφράζουν φόβους ότι η ΕΥΠ θα χρησιμοποιηθεί εναντίον πολιτικών αντιπάλων στο πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Ενδεικτικό της μεθόδευσης της κυβέρνησης είναι η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της Cosmote επειδή αρνήθηκε να παραβιάσει το νόμο και να χορηγήσει κατόπιν αιτήματος εισαγγελέα τα στοιχεία κατόχου κινητού τηλεφώνου. Ο εισαγγελέας που ζήτησε την άρση του απορρήτου επικαλέστηκε την γνωμοδότηση που είχε κάνει ο κ. Γιώργος Σανιδάς μόλις δύο ημέρες πριν λήξει η θητεία του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η σπουδή που έδειξε...
Η συνέχεια στο fimotro

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.