Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Δεν έχουμε χρήματα είπε, έχουμε όμως γνώσεις, θέληση, αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και «τσαμπουκά !»

«Ο Νόμος του Σεβασμού»

Λίγα λόγια, έτσι απλά, γι αυτά που άκουσα, γνωρίζω, προσδοκώ, πιστεύω.

Όταν σεβόμαστε κάποιον ως πρόσωπο, τον θαυμάζουμε.

Όταν τον σεβόμαστε σαν φίλο, τον αγαπούμε.

Όταν τον σεβόμαστε ως ηγέτη, τον ακολουθούμε.

JOHN C. MAXWELL

Για να μη σας κουράζω, αναφέρομαι στον καθηγητή "Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων", του Πανεπιστήμιου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Γιώργο Πιπερόπουλο,

Άνθρωπο του πνεύματος, της καθημερινότητας, αυτόν που σεβόμαστε, σαν πρόσωπο, σαν φίλο, σαν ηγέτη.

Πρόσφατα, παρουσίασε δημόσια την πρόθεσή του, να είναι το 2010 υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έκανε μια δήλωση στο youtube (http://www.youtube.com/watch?v=7is7pBKZbRM), η οποία απετέλεσε το ερέθισμα να καταθέσω τις σκέψεις μου, καθώς με την απλότητά της δείχνει το μεγαλείο της πνευματικής του εμβέλειας.

Δεν έχουμε χρήματα είπε, έχουμε όμως γνώσεις, θέληση, αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και «τσαμπουκά !»

Για πολλούς ίσως έκπληξη, για άλλους μια υπερφίαλη σκέψη, για τους «βολεμένους» μια απειλή, για τους νοήμονες ……….. μια ελπίδα.

Κοινωνιολόγος – ψυχολόγος άριστος γνώστης των δομών και σκέψεων της Ελληνικής κοινωνίας, ικανός να ανατρέψει καταστάσεις, να αναδείξει τις ανθρώπινες αξίες και αν απαιτηθεί να «κόψει πόδια» ή μάλλον χέρια, από τυχόν επίδοξους ή υπάρχοντες μακροχέρηδες να ξεβρομίσει τη Θεσσαλονίκη.

Ό ηγέτης πρέπει να ξέρει.

Πρέπει να ξέρει ότι ξέρει.

Πρέπει να κάνει σαφές στους γύρω του ότι ξέρει.

Clarence B. Randall

Ο Πιπερόπουλος ξέρει, απέδειξε ότι ξέρει, παρεμβαίνει στα καθημερινά δρώμενα και επειδή ξέρει καθοδηγεί, δεν φοβάται γιατί δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, έχει άποψη, προβάλει, δίνει ελπίδα.

Το αυτί του ηγέτη πρέπει να αντηχεί από τι φωνές του κόσμου.

Woodrow Wilson (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ)

Ενθαρρύνει τους φοιτητές του, τους φίλους του, το κοινό να του λένε εκείνο που πρέπει να γνωρίζει, και όχι εκείνο που θέλει να ακούσει.

Ο Πιπερόπουλος ακούει, αφουγκράζεται, καταλαβαίνει τον παλμό της εποχής, τη νεολαία, τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, τις διάφορες κοινωνικές ομάδες, τις ιδιαιτερότητες, τις φοβίες.

Απευθύνεται σε όλους, κατανοεί, συνδυάζει φιλότιμο και εργασία, επιβραβεύει , καθίστα τον καθένα υπεύθυνο, επιβάλει κυρώσεις επιλέγει συνεργάτες, με βάση την ηθική και τις γνώσεις.

Ο καλύτερος Ηγέτης αυτός που έχει την ικανότητα να επιλέγει συνεργάτες που να κάνουν αυτό που θέλει χωρίς, να μπλέκει στα πόδια τους όταν το κάνουν.

Theodore Roosevelt

Όσοι τον γνωρίζουμε, πιστεύουμε στις ικανότητές του, γιατί και μπορεί και θέλει, έχει και «τσαμπουκά» να κάνει τη Θεσσαλονίκη πόλη υπόδειγμα, πόλη «καθαρή»,πόλη της Ευρώπης και όχι των «Βαλκανίων.

Προ λίγων μηνών, έγραψε και δημοσίευσε ένα διαχρονικό για τα Ελληνικά δεδομένα βιβλίο, ένα οδηγό συμπεριφοράς και επιβίωσης το «Καληνύχτα Ελλάδα».

Μέσα από τις γραμμές αυτού του βιβλίου, αντιλαμβάνεται κανείς το μεγαλείο της ώριμης σκέψης, αυτής που λόγω της σύγχυσης των καιρών, λείπει από τους περισσοτέρους από μας.

Η απόφασή του να κατεβεί ως ανεξάρτητος και να διεκδικήσει το χρίσμα του δημάρχου, δίδει μια ευκαιρία στην πόλη , μια ευκαιρία γι αυτούς που σκέπτονται, γι αυτούς που μπορούν να δουν πέρα από την καθημερινότητα, γι αυτούς που έχουν την κρίση να αντιληφτούν ότι, μπορεί να έρθει, επιτέλους, και το «Καλημέρα Θεσσαλονίκη μας».

Λευτέρης Παπαϊωάννου

Ταξίαρχος ε.α καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.