Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΝΑ ΕΝΑΧΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ


γράφει το σημερινό "Έθνος">

Συνιστούμε να διαβάσετε το παραπάνω ρεπορτάζ και να στοχαστείτε πάνω στο παρακάτω άρθρο,

του δικηγόρου Δημήτρη Καραμήτσα:


"ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ κ.α.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ"

ΝΑ ΕΝΑΧΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ

Το ζήτημα με τις πτήσεις, τις υπερπτήσεις και τις εικονικές επιθέσεις των τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο και στα νησιά μας είναι μια τακτική που εφαρμόζεται από τους Τούρκους εδώ και πολλούς μήνες. Εχω ήδη γράψει ένα άρθρο στο http://dialogoskoinonia.wordpress.com/ , αλλά από τότε μέχρι σήμερα κύλησε ικανός χρόνος, χωρίς η Ελλάδα να δίνει απάντηση, ένα ουσιαστικό ράπισμα στην Τουρκική προκλητικότητα που θα προστατεύει τους κατοίκους των νησιών και την εθνική της κυριαρχία.

Σκεφτείτε τώρα πως είσαστε κάτοικος ενός από αυτά τα νησιά, όπου τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα περνούν σε χαμηλό ύψος, έμφορτα όπλων και κάνοντας εικονικές προσβολές, βομβαρδισμούς και επιθέσεις … . Νοιώστε το : αυτό είναι καθαρή βία, γνήσια και μη δυνάμενη να αμφισβητηθεί τρομοκρατία και η Ελλάδα της κυβέρνησης των επικίνδυνων αχρήστων, όχι μόνο δεν το εκμεταλλεύεται, αλλά και δεν αντιδρά ουσιαστικά στο ελάχιστο .

Πέρα από τις λύσεις που υπαγορεύονται από πολεμικά σενάρια και έχουν να κάνουν με στρατιωτικά μέσα (πχ κλείδωμα των τουρκικών αεροπλάνων ως στόχων σε ραντάρ φορητών πυραύλων ή μεταστάθμευση ελληνικών αεροπλάνων σε νησιά του Αιγαίου με την αιτιολογία της προστασίας των κατοίκων και του εθνικού εναέριου χώρου κ.α.) υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση που μπορεί να προσφέρει λύσεις.

Η πρόταση στηρίζεται στο (διεθνώς αναγνωρισμένο) δικαίωμα κάθε πολίτη να βιώνει σε καθεστώς ασφάλειας, να μην τρομοκρατείται στο ελάχιστο από την χρήση πολεμικών μέσων, ούτε να κινδυνεύει από αυτά (ακόμα και από την πιθανότητα να καταπέσει κάποιο αεροπλάνο).

Δεν θα ήταν άτοπο λοιπόν και θα είχε βέβαιη επιτυχή κατάληξη η εναγωγή της Τουρκίας ενώπιον των ημεδαπών και των διεθνών δικαστηρίων (όπως το ΕΔΑΔ), με την οποία θα αξιωνόταν από αυτή η παύση κάθε παραβίασης, κάθε υπέρπτησης και κάθε πράξης που προκαλεί τρόμο και ταραχή στους κατοίκους, από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (μπορούν να εναχθούν ως νομικά πρόσωπα) η προστασία των κατοίκων (το τελευταίο θα μπορούσε να αφορά και το ελληνικό κράτος) και η επιδίκαση μεγάλων αποζημιώσεων εις βάρος της Τουρκίας.

Η μη τήρηση από την Τουρκία των αποφάσεων που θα εκδίδονταν, θα παρείχε τεράστιες δυνατότητες στην Ελλάδα, θα κατοχύρωνε το νομικό καθεστώς, θα έδιδε την δυνατότητα να φρουρηθούν τα νησιά, θα εμφάνιζε την Τουρκία στην διεθνή κοινή γνώμη ως κράτος – τρομοκράτη, θα επέσυρε κυρώσεις εναντίον της σε διεθνές επίπεδο και πολλά άλλα … .

Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν έχει συλλάβει τα ανωτέρω, κινείται μεταξύ προδοσίας και ανοησίας – ανικανότητας. Προς το παρόν επιλέγω το 2ο (καθώς δεν θα μπορούσα να αποδείξω το 1ο). Οπως και να έχει το πράγμα οι άνθρωποι που κυβερνούν και ορίζουν την πορεία αυτού του λαού είναι απαράδεκτα επικίνδυνοι για την χώρα μας και πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν από ανθρώπους με επίπεδο που θα τιμούν τα αξιώματά τους και τον λαό που τους τα χορηγεί.

Προτείνω λοιπόν άμεσα στους κατοίκους του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου και των άλλων ελληνικών νησιών, που τρομοκρατούνται από τις ενέργειες των Τούρκων να ασκήσουν αγωγές στα Ελληνικά και στα Διεθνή Δικαστήρια και να αξιώσουν την τήρηση της νομιμότητας.

Είναι μια λύση που μπορούν να την δώσουν οι πολίτες, είναι μια λύση με βέβαιη κατάληξη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν υπό μόνιμο καθεστώς απαράδεκτης τουρκικής τρομοκρατίας.

Σχετικό:"Προκλήσεις" στο Αιγαίο (video) -

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.