Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Δέρνουν στη ταράτσα τον Παπαγιάννη!


Το Κουρδιστό Πορτοκάλι με το παραπάνω τίτλο, μας πήγε πίσω και σε άλλες εποχές, με αφορμή το "ΕΝΑΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ!!!"

Ήταν τότε που: το τραγούδι αυτό γράφτηκε για τον αείμνηστο Ανδρέα Λεντάκη!!! Βέβαια ΔΕΝ συγκρίνουμε πρόσωπα και εποχές, αν και κάποιοι φροντίζουν να μας πηγαίνουν εκεί με τις συμπεριφορές τους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι ο φασισμός ΔΕΝ θα περάσει. Μπορεί να θέλουν να μας πάνε σε μια κοινωνία του "YES MAN" αλλά ΔΕΝ θα τους περάσει. Αυτό που καταφέρνουν είναι να συσπειρώνουν και να επαναλαμβάνουν παλιές ιστορίες μέσα από κακόγουστες παρωδίες. Αλλά ας διαβάσουμε το άρθρο του killbill:

Ακόμη κι ένα δικό τους παιδί-από τα σπλάχνα της αστικής Δεξιάς-κατάφεραν να τον κάνουν εχθρό τους, οι ανεπαρκείς κυβερνώντες.
Ο Γιάννης Παπαγιάννης βρέθηκε τις τελευταίες ώρες στο στόχαστρο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να μας μαντρώσει στο Καραΐσκάκη του Σωκράτη Κόκκαλη- στην έδρα του οποίου στο Χάρβαρντ έχει διδάξει-και να μας κάνει το Γαυροεμβόλιο.

Στο μεταξύ φρόντισε να διαρρεύσει το σχέδιο-σχεδία της πανδημίας , στο Τύπο και συγκεκριμένα στο "Πρώτο Θέμα", για να εμφανισθεί σαν έτοιμος απο καιρό ν αντιμετωπίσει την επέλαση της γρίπης.

Ο Παπαγιάννης στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο", αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις του υπουργού και του χρέωσε πάρε-δώσε, με ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες.
Ο Αβραμό που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και κάποτε ίδρυσε και το φοβερό κόμμα ΚΕΠ (του κόστισε ένα σκασμό λεφτά,για να επιστρέψει παρακαλώντας στο γαλάζιο μαντρί), έδωσε το λόγο του στην Λίλιαν οτι θα μας κυβερνήσει και δεν τον παίρνει πίσω.
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν, κάτι τύποι σαν τον Παπαγιάννη, αμφισβητούν τις αγνές προθέσεις του υπουργού απέναντι στη πατρίδα; Απέναντι στην Ιστορία;
Ο Αβραμό αφού τηλεφωνήθηκε με τον Πάκη, έστειλαν έξω απο το σπίτι του Παπαγιάννη, τα λαγωνικά για να τον συλλάβουν πριν συμπληρωθεί το 24ωρο.
Ο Παπαγιάννης αντιστάθηκε και τον ανέβασαν βίαια στη ταράτσα του σπιτιού στα Εξάρχεια κι άρχισαν να τον δέρνουν, όπως οι χουντικοί τον Ανδρέα Λεντάκη, τον συγχωρεμένο που ήταν δήμαρχος του Υμμητού, σπουδαίος άνθρωπος, αριστερός και κοσμοπολίτης.

Για τον Λεντάκη, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε γράψει το τραγούδι "δέρνουν στην ταράτσα τον Ανδρέα".
Ζήτημα να γράψει κάτι αντίστοιχο η Εφη Θώδη, για τον Παπαγιάννη.

Η πλάκα είναι, οτι τα λαγωνικά πριν πάνε στα Εξάρχεια κάποιος απο τη ΓΑΔΑ τους έδωσε λάθος διεύθυνση: Τους έστειλαν στο σπίτι μιας παντρεμένης στη Κυψέλη και η γυναίκα, δεν ήξερε το λόγο που βρέθηκαν εκει τα λαγωνικά. Οταν την ρώτησαν αν μένει εδώ ο Γιάννης Παπαγιάννης, εκείνη κουφάθηκε και τους διαολόστειλε!
Στο τέλος -τέλος κι αφού ο Αρης Σπίνος έδωσε την διεύθυνση του Παπαγιάννη, τα λαγωνικά τον εντόπισαν στα Εξάρχεια, κάτω απο το σπίτι του, με κάτι τύπους. Αυτοί οι τύποι με μακριά μαλλιά και χαιμαλιά, κρατούσαν στα χέρια τους σακίδια και μαύρα σακουαγιάζ, απο τα οποία προεξείχαν ημιαυτόματα όπλα, μα τον Πάνο Σόμπολο.
Ηταν ολοφάνερο πως ο Γιάννης Παπαγιάννης, είχε νταλαβέρι και με τη Σέχτα Επαναστατών. Στον ελεύθερο χρόνο του όμως, δούλευε free lancer, στην ΕΥΠ.
Ο διπλός αυτός ρόλος του Παπαγιάννη, μπέρδεψε τα καρακώλια που δεν είχαν προλάβει ν αποδελτιόσουν το βιβλίο του Irvin Yalom "Η θεραπεία του Σοπενάουερ", με αποτέλεσμα ν ανεβάσουν τον Γιάννη Παπαγιάννη στην ταράτσα και να τον δέρνουν, παρότι ο τελευταίος φώναζε δυνατά "είναι φίλος του Χατζηνικολάου και του Τράγκα, αγαπώ και την Φάνη Πάλη Πετραλιά και την κορούλα της. Είμαι δικός σας..."

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.