Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αποτυχημένη απόπειρα του προέδρου Ζελάγια να επιστρέψει στην Ονδούρα

Ousted Honduran president Manuel Zelaya speaks during a news conference after a meeting of the OAS in Washington, 01 Jul 2009
Μανουέλ Ζελάγια
Ο εκδιωχθής πρόεδρος της Ονδούρας, Μανουέλ Ζελάγια, βρίσκεται στο Ελ Σαλβαδόρ, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια του αεροσκάφους του να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας αργά τη Κυριακή το βράδυ. Πριν το Ελ Σαλβαδόρ ο κ. Ζελάγια σταμάτησε για λίγο και στη Νικαράγουα.

Στο Ελ Σαλβαδόρ ο κ. Ζελάγια θα συναντηθεί με τους ομολόγους του απ’ την Αργεντινή, τον Ισημερινό και την Παραγουάη, καθώς και τον γ.γ. του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Ζελάγια δήλωσε ότι στρατιώτες παρεμπόδισαν την πρόσβαση στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ονδούρας, αλλά επεσήμανε ότι θα ξαναπροσπαθήσει να επιστρέψει στη χώρα του το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα τη Κυριακή, τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και πολλά άλλα τραυματίστηκαν από βίαιες διαδηλώσεις στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ονδούρας. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ δυνάμεων ασφάλειας και χιλιάδων υποστηρικτών του κ. Ζελάγια που είχαν κατακλύσει το αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος του Μανουέλ Ζελάγια προσπάθησε να προσγειωθεί στην Ονδούρα, παρά την προειδοποίηση της μεταβατικής κυβέρνησης ότι ο κ. Ζελάγια θα συλληφθεί αν επιστρέψει στη χώρα.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.