Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Δήλωση του Μ. Χριστοφοράκου, μέσω του συνηγόρου του, μετά την κατηγορία που του απήγγειλε εισαγγελέας του Μονάχου


«Ας έρθουν εδώ από τη ΝΔ να με ρωτήσουν»

Γ. ΓΑΛΙΑΝΟΣ 11-8-09
ΒΕΡΟΛΙΝΟ«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουροςότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς». Αυτή την εκπληκτική προσφορά έκανε χθες ο εκ των συνηγόρων του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε , στο Μόναχο. Με αυτή τη δήλωση απαντούσε στις πληροφορίες από την Αθήνα, ότι οι ιθύνοντες του κυβερνώντος κόμματος διαβεβαιώνουν συνεχώς πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δεχθεί ποτέ χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas.

Η δήλωση χαρακτηρίζει και τη νέα «αυτοπεποίθηση» που απέκτησαν τις τελευταίες ημέρες οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου. Η αφετηρία της είναι η απόφαση της εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ να ζητήσει από δικαστήριο του Μονάχου την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα σε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο ύψους 750.000

ευρώ. «Πετύχαμε αυτό ακριβώς που θέλαμε» λέει ο κ. Κουρσάβε. Για μεγάλη επιτυχία της υπεράσπισης μιλάνε και γνωστοί νομικοί του Μονάχου. «Στην αρχήπολλοί τούς κορόιδευαν» λέει ένας από αυτούς. «Αυτοί πέτυχαν όμως ένα μάξιμουμ, αν στην καταδίκη συνυπολογισθεί η καθυστέρηση που θα προκύψει από την επιδιωκόμενη παράδοσή του στην Ελλάδα».

Η επιτυχία της υπεράσπισης είναι προφανώς η αποτυχία της ελληνικής Δικαιοσύνης, που μέχρι τελευταίας στιγμής δεν πίστευε (ή έκανε ότι δεν πιστεύει) ότι ο κ. Χριστοφοράκος θα επετύγχανε να καταδικαστεί στη Γερμανία και να «ανοσοποιηθεί» έτσι κατ΄ αυτόν τον τρόπο για τα ίδια αδικήματα στην Ελλάδα. Και αυτή τείνει να πάρει μορφή... Βατερλό ύστερα από την απόφαση της κυρίας Μπόιμλερ-Χεσλ να μη δεχθεί τον τέταρτο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που σχεδιάζει να κάνει ο τελευταίος τις ερχόμενες ημέρες στη βαυαρική πρωτεύουσα. «Η εισαγγελέας μού είπεότι δεν μπορεί να μιλήσει με ξένο εισαγγελέα για μια υπόθεση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη» δηλώνει ο κ. Κουρσάβε. «Πάντως, σε περίπτωση που αλλάξει απόφαση, θα ζητήσουμε να είμαστε παρόντες στη συνάντηση».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την Αθήνα, η κυρία Μπόιμλερ-Χεσλ ειδοποίησε ήδη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Εισαγγελία Αθηνών για την πρόταση ποινής που διετύπωσε εναντίον του κ. Χριστοφοράκου... Η συνέχεια εδώ ΤοΒΗΜΑ

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.