Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Η οικολογία είναι πολιτική στάση

Φυσικά, όλα όσα πράττουμε ή παραλείπουμε είναι πράξεις ή παραλείψεις πολιτικές. Με την έννοια ότι «πελάζουμε» με τον περίγυρό μας - ανθρώπινο και φυσικό· «πολιτευόμαστε», ζούμε τη ζωή σε «πόλεις», δηλαδή.

Ιδωμένη κάτω από αυτό το πρίσμα, η οικολογική στάση ζωής δεν μπορεί να είναι κάτι «ξεκάρφωτο», ανεξάρτητο δηλαδή από την υπόλοιπη πολιτική μας στάση. Ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τους συνανθρώπους του, που δεν αναγνωρίζει στον διπλανό του τον καθρέφτη του εαυτού του, που εθελοτυφλοί αρνούμενος την ισοτιμία όλων, δεν μπορεί να σέβεται παράλληλα τον φυσικό του περίγυρο. Επομένως η «οικολογία» δεν μπορεί να θεωρείται ένα αυτόνομο ιδεολόγημα που μπορεί να κουμπώνει πάνω σε οποιαδήποτε πολιτική κοσμοθεωρία.

Αυτό αποδεικνύεται σήμερα από την παρέμβαση στο φράγμα της Μεσοχώρας Τρικάλων. Καθεστωτικά ΜΜΕ που «μονοπωλούν» τον «οικολογισμό», όπως ο «ΣΚΑΪ», δεν είχαν τίποτε να πουν για την σημερινή συμβολική κίνηση αποκλεισμού του φράγματος Μεσοχώρας.

Η παρέμβαση διαμαρτυρίας έγινε στα πλαίσια του Οικο-camping που διοργανώθηκε στη Μεσοχώρα Τρικάλων από τις κινήσεις «Αχελώου Ρους», «Πανελλαδική Κίνηση κατά της Εκτροπής Αχελώου», κινήσεις πολιτών και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Καίρια ήταν η συμμετοχή από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο. Κάτοικοι και κατασκηνωτές βρέθηκαν μαζί πάνω στο φράγμα και διαδήλωσαν, υπό τα άγρυπνα βλέμματα... «6 διμοιριών ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και ΟΠΚΕ»!

Διαβάστε τη συνέχεια στο Blog:"Έξω από τη Βουλή"

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.