Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Εξουσιομανία και εξουσιομανείς

Του Νίκου Κοτζιά (EpirusGate)

Η κυβέρνηση δεν λύνει κάποιο πραγματικό πρόβλημα της χώρας. Ακόμα χειρότερα, στηρίζεται σε μεγάλα συμφέροντα, στην παραοικονομία, στη λαμογιά και τους αεριτζήδες. Σε όλους όσους κατασπαράσσουν το πληγωμένο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Με την πολιτική της, οδηγεί την Ελλάδα σε πλήρη υποχώρηση θέσεων στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Εκεί, όμως, όπου μεγαλουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στην ανάγνωση δημοσκοπήσεων και στα επικοινωνιακά παιχνίδια όπου έχει να επιδείξει «μεγάλο έργο». Τελευταίο απαύγασμα αυτής της επιλογής είναι να χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ως εξουσιομανή.
Τον χαρακτηρισμό αυτό, τον «θεμελιώνει» στο ότι η αντιπολίτευση ζητά εκλογές. Σύμφωνα, δηλαδή, με την κυβερνητική προπαγάνδα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας διαχωρίζονται σε δύο στρατόπεδα. Το πρώτο εξουσιάζει, ενώ το δεύτερο αμαρτάνει επιδιώκοντας να πάρει την κυβερνητική εξουσία.
Ο καταμερισμός «αμαρτίας» από τους πάπες της ΝΔ είναι πολύ απλός. Αυτός που κατέχει την εξουσία, την κατέχει διότι το δικαιούται. Γιατί το δικαιούται θα με ρωτήσει κάποιος αναγνώστης πιο σοφός από εμένα; Διότι, θα του απαντήσει η ΝΔ, η ίδια κατέχει ήδη την εξουσία. Με άλλα λόγια όποιος έχει κάτσει πάνω στην καρέκλα της εξουσίας και δεν θέλει να φύγει με τίποτα, εξ’ ορισμού δεν είναι εξουσιομανής, αφού «ήδη κατέχει εξουσία». Φαύλος κύκλος, δηλαδή.
Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ καθότι δεν κυβερνά και δεν κατέχει κυβερνητική εξουσία, εξ’ ορισμού δεν πρέπει να επιδιώκει –πάντα σύμφωνα με τους προπαγανδιστές τρίτης κατηγορίας της ΝΔ- εξουσία διότι κάτι τέτοιο δείχνει ότι δεν του αρκεί ο σημερινός ρόλος και έχει μανίες, όπως εκείνη της επανόδου στην εξουσία.
Με βάση αυτόν τον περήφανο και περίφημο συλλογισμό (ο θεός ας τον κάνει τέτοιο) δικαιούται η ΝΔ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα στο οποίο ηγείται ένας εξουσιομανής. Το συμπέρασμα είναι πολύ απλό: όποιος κατέχει εξουσία, καλά κάνει και την έχει.
Όποιος δεν κατέχει καλό είναι να κάτσει στα αυγά του για να μην κατηγορηθεί από την τρομερή ΝΔ ότι κατέχεται από εξουσιομανία. Με άλλα λόγια, η ΝΔ ορθός κατέχει την εξουσία και οφείλει να παραμείνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ ας μείνει στην αντιπολίτευση και πολύ του πάει. Εξάλλου παραμένοντας στη σημερινή του θέση αποφεύγει επικίνδυνες μανίες.
H συνέχεια εδώ
===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.