Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η επώνυμη απάντηση της Μαρίας Σεφέρου, σε ανώνυμο αναγνώστη:

Επιλέξτε: "Toggle Full Screen"
Μη μου τη λατρεία της Παναγίας τάραττε

Βιογραφικό Σημείωμα

(Δείτε επίσης το Αγγλικό κείμενο)

Η Μαρία Σεφέρου γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σ' ένα μικρό χωριό της ημιορεινής Κορινθίας, το Δενδρό, σε μια πολυμελή, φτωχή και αξιοπρεπή οικογένεια.

Κατά τη φοίτησή της στο εξατάξιο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου αρίστευσε, διακριθείσα εξίσου στα Μαθηματικά και τα Ελληνικά. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και ακολούθησε μια εικοσαετής επιτυχημένη καριέρα, στην Ελλάδα και τη Βρετανία.

Ανθρωπος με ευαισθησίες, ανησυχίες και έντονη πνευματική αναζήτηση - που είχε σαν αποτέλεσμα μια βαθιά εσωτερική μεταμόρφωση - στράφηκε με ζήλο στη συγγραφή βιβλίων θρησκευτικού, φιλοσοφικού, κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου, προσπαθώντας με τη γραφίδα της να βάλει ένα ακόμη πετραδάκι στο χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.

Τα θέματά της είναι παρμένα από την καυτή και, τόσο συχνά, θλιβερή επικαιρότητα. Ο ανθρώπινος πόνος που την αγγίζει βαθύτατα, και το πάθος της για την Αλήθεια, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, γινόταν και γίνεται έμπνευση και ενέργεια για κάθε νέο της βιβλίο.

Έργα της: "Το Έκτο Σάλπισμα", "Θρίαμβος ή Προδοσία", "Ρωτήστε την Κοινωνία σας" (αυτά τα τρία δεν κυκλοφορούν πια), "Τα Οψώνια της Δημοκρατίας", "Φως στην Κουλτούρα του Τίποτα", "Σφαγή εκ Προμελέτης", "Ποιος Χριστός;", "Η ΚΡΑΥΓΗ - Ναρκωτικά: Αρρώστια ή Επιλογή;", "Απομυθοποίηση του Διαβόλου", "ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Η Μεγάλη Απάτη στο Χρηματιστήριο", "A Solitary Journey to Freedom", "Desert Storm", "The Essence of the Bible", και πολλά άρθρα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

ΣΗΜ: Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες της:

http://www.seferou.net/ και http://seferou.blogspot.com

Σχόλιο: Εμείς αναδημοσιεύουμε την απάντηση, χωρίς να πάρουμε θέση, γνωρίζουμε τις θέσεις της και υιοθετούμε πολλές από τις απόψεις της, εξάλλου το παραπάνω πλούσιο βιογραφικό της, σε συνδυασμό και με τα τεκμηριωμένα κείμενά της, ΟΧΙ μόνο επαρκούν αλλά και πλεονάζουν από οποιαδήποτε δική μας συνηγορία ή σχολιασμό.

Νάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.