Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Καταστροφή χωρίς τέλος (Εκτάκτως και πρόωρα απόψε, το Ανεμολόγιο)

Εκτάκτως και πρόωρα απόψε, το Ανεμολόγιο επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές του εξαιτίας των εν εξελίξει μεγάλων πυρκαγιών. Η αποψινή εκπομπή ξεκινά στις 12 τα μεσάνυχτα.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς που μαίνονται ανεξέλεγκτα, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις, σπίτια, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, από Σέσι μέχρι Βαρνάβα, Γραμματικό, Μαραθώνα και Σταμάτα.

Μέτωπο μαίνεται επίσης πολύ κοντά στο Διόνυσο.

Σε εξέλιξη ειναι μεγάλη φωτιά στο Καλέτζι Κορίνθιας, Πλατανιστό Καρύστου, Αχερούνες και Ασπούς Σκύρου καθώς και στα Λεύκτρα Βοιωτίας, στη θέση Λειβαδόστρα.

Μαίνεται η φωτιά στην Αγία μονή Ναυπλίου. Καίει θαμνώδη έκταση.

Ελεγχόμενη είναι η φωτιά στην περιοχή Πλημμύρι στη νότια Ρόδο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι πυρκαγιές στον Μούδρο Λήμνου και στα στόμια Ζακύνθου.

Σε εξέλιξη ωστόσο είναι οι πυρκαγιές στις περιοχές της Ζακύνθου, στις Μαριές και το Στρογγυλό.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αιτία της πυρκαγιάς, διέταξε ο προϊστάμενος εισαγγελίας Πρωτόδικων Γιάννης Σακελλάκος. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτόδικων Δημήτρης Γκίζης.

Στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής μετέβη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.”Η πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές. Στα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς μετέβησαν και κλιμάκια της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΚΚΕ.

Μεταφέρθηκαν πύραυλοι από το στρατόπεδο Βαρνάβα σε δυο συγκεκριμένα σημεία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται την Κυριακή για τις περιοχές: Νομαρχίες Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς, Αργολίδας, Κορινθίας, Λέσβου, Χίου και Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας).

Σχόλιο: Η ευαισθησία του Κωνσταντίνου Λαβίθη για το περιβάλλον και γενικότερα για κοινωνικά θέματα είναι και αξιέπαινη και τιμά το λειτούργημα του δημοσιογράφου.

Ελπίζουμε απόψε να γίνει ένας ακόμη εποικοδομητικός διάλογος, τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με τους αξιόλογους συμμετέχοντες ακροατές-συνομιλητές του.

Είναι η μόνη ραδιοφωνική εκπομπή στη Ελλάδα, που ΟΧΙ μόνο σέβεται την άλλη άποψη αλλά έμπρακτα ο συντονιστής συνδιαλέγεται ελεύθερα με τους συνομιλητές του.

Απόψε είναι μια βραδιά θλίψης, για τη νέα τραγωδία που επαναλαμβάνεται με τα ίδια αιτιολογικά των ίδιων ανίκανων και αμετροεπών πολιτικών, που επιμένουν να βουλιάζουν τη χώρα σε όλα τα επίπεδα αξιοπιστίας και να έχουν την ψευδαίσθηση ότι κυβερνούν.

Η έλλειψη αυτοκριτικής και η παραμονή αυτής της ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης στο πηδάλιο της χώρας ΔΕΝ έχει προηγούμενο.
Ελπίζουμε απόψε να τεθούν όλα τα θέματα στη σωστή τους διάσταση και να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα που έχουμε ανάγκη ως πολίτες να γνωρίζουμε.

Η συγκεκριμένη εκπομπή φιλοξενεί όλες τις απόψεις και προωθεί το διάλογο.


Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.