Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο ελληνικός λαός δεν εξαγοράζεται αλλά θα πληρώσει τα σπασμένα

Από συμβόλαιο σε συμβόλαιο. Τραγελαφικές μέρες! (του 36;)
Του Σπύρου Χατζάρα

Επιτέλους πρώτοι ! Αυτή κι αν είναι επιτυχία!
Σύμφωνα με έρευνα σε 21 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, το μαύρο χρήμα που διακινείται στην χώρα μας ετησίως φτάνει τα 65-70 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας το 25% του ΑΕΠ. Το ασημένιο πήρε η Ιταλία με 22% και το χάλκινο η Ισπανία με 19,5%. Οι ΗΠΑ πάτωσαν με 7,6% όπως και η Ελβετία με 8,3%.

Η «επενδυτική συμμορία» των «Νουδού», που έχει χάσει και την πλειοψηφία στην κοινωνία και κάθε ηθική νομιμοποίηση , συνεχίζει να μοιράζει, τα χρήματα μας στα Καρτέλ, και πέτσινα χιλιάρικα στους υπολοίπους , και ζητά (μαζί με το ΔΝΤ), νέες θυσίες από τον Έλληνα πολίτη.

Το μόνο που ‘χουν στο μυαλό τους, Μαξίμου και πέριξ, είναι παροχές-φούμαρα και υπόσχονται , αβέρτα δάνεια με δανεικά που αυξάνουν το έλλειμμα, και με επιτόκια φωτιά, στα μέτρα των τραπεζών. Λεφτά δεν έχουν ,λεφτά μοιράζουν. Και υποσχέσεις…. για το 2010 (μετά τις εκλογές) . Δίνουν επιδοτήσεις σε νοικοκυραίους από τα κουφώματα μέχρι τα υδραυλικά, (αλλά το ΕΤΑΚ θα πάει στο 0,6%), και κάνουν αβάντα σε εργολάβους και καρτέλ, αφού την επιδότηση την τρώει η ακρίβεια της «επιχειρηματικότητας».
Παραμυθιάζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι θα δώσουν ένα κουστουμάκι και σε αυτούς αλλά, καταργούν το αφορολόγητο.
Κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους άνεργους , ότι δήθεν τους βρίσκουν «δουλειά» (παραμονές των εκλογών ) ,που θα είναι όμως προσωρινή και μετά ερωτούν, (οι παπαγάλοι), την κ.Καρακλιούμη αν θα τους απολύσει το Πασοκ!

Στον αέρα και οι «ημιυπαίθριοι» (και τα πρόσθετα έσοδα).Οι συμβολαιογράφοι αρνούνται να συντάξουν συμβόλαια για οποιαδήποτε μεταβίβασή τους, και μέχρι σήμερα κανένας ιδιοκτήτης παράνομου ημιυπαίθριου δεν προσήλθε στις Πολεοδομίες για να ζητήσει «τακτοποίηση», παρότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει εξαγγείλει ελέγχους από τον Σεπτέμβριο.
O Kώστας ο Χουβαρντάς, θα μοιράσει πέτσινα εκατομμύρια ( μέχρι 100.000 ευρώ το κεφάλι!), με επιδότηση μέχρι και 60%, και στους Νέους και Νέες (τις ΟΝΝΕΔ;) ,από 18 μέχρι και 39 χρονών, για να χρηματοδοτήσουν τα «όνειρα τους». (Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται, (δυστυχώς), η κατασκευή μολότωφ για τα «όνειρα» των κουκουλοφλόρων του ALEXIS.).

Πολιτική Άρπα-κόλα και ράβε-ξήλωνε. Πολιτική σπασμωδική και ανερμάτιστη. με σχέδιο άρτζι-μπούρτζι. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Έχουν πάρει την απόφαση να μετριάσουν το μέγεθος της λαϊκής καταδίκης στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. και πετάνε ανεύθυνα χρήματα στους δικούς τους και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Υποθηκεύουν και τις δυνατότητες ανάκαμψης . Διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα ανεύθυνα και με μόνο γνώμονα το μικροκομματικό τους συμφέρον.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στόχο ,την προστασία της Ολιγαρχίας, των Καρτέλ και των μικροκομματικών συμφερόντων της ηγεσίας της . Και όλα αυτά σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος .
Η κυβέρνηση εξαπολύει κατά «των πολλών», νέες κοινωνικά ανάλγητες φοροεπιδρομές , με κοινοβουλευτική πλειοψηφία που βασίζεται σε ψήφους στελεχών της, που είτε έδιναν τηλεοπτικά μαθήματα φοροδιαφυγής μέσω off-shore, είτε συντόνιζαν το Καρτέλ καυσίμων, και στηρίζεται σε βουλευτές, που όλη η Ν.Δ., πλην του κ. Καραμανλή,(ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη), δεν θεωρεί άξιους να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών!
Και όπως έλεγε ο πρωθυπουργός!(17/04/2008)
«Δεν πρόκειται να συμπλεύσουμε με τη μιζέρια, δεν πρόκειται να υποταχθούμε στον συντηρητισμό των βολεμένων, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την αδράνεια, τη στασιμότητα, με την καθήλωση της κοινωνίας και με την περιθωριοποίηση της χώρας».
Πρόκειται για το απολύτως «μπαρουφέ» κείμενο των επικοινωνιολόγων,που πάει παντού και με όλες τις γραβάτες.

ΥΓ. Από το Μαξίμου, παρήγγειλαν στην Baxter εμβόλιο κατά της ήττας.

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.