Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη Siemens

Τον ασκό του Αιόλου στην ελληνική πολιτική σκηνή άνοιξε η αναφορά των ονομάτων του Γιάννη Βαρθολομαίου και του Κώστα Γείτονα στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Σε δηλώσεις επί δηλώσεων προέβησαν σήμερα για το θέμα τα στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. (TVxs)
Σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Alpha 98,9, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ., Λευτέρης Ζαγορίτης, επανέλαβε ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει καμία εισροή χρημάτων από τη Siemens και ότι οι δραστηριότητες της Siemens ξετυλίχτηκαν στη δεκαετία του ’90, ‘95 - ‘96 - ’97, τότε που έκανε τις μεγάλες συμβάσεις. «Μέχρι το 2004, που ολοκληρώθηκαν αυτές οι συμφωνίες, το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία» ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης. «Είναι φυσικό αυτός, ο οποίος έχει τη δυνατότητα της υπογραφής να έχει και την ευθύνη και βεβαίως, να συναλλάσσεται ή να μην συναλλάσσεται».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, εφόσον η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, δεν υπήρχε και λόγος να πάρει χρήματα από την εταιρεία. Ο κ. Χριστοφοράκος, αναφέρει ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. «είναι προφανές ότι συκοφαντεί και προβοκάρει». «Προφανώς, για να προσπαθεί ο κ. Χριστοφοράκος να τακτοποιήσει τα ζητήματα αυτά στην Γερμανία, έχει να κάνει με το ότι προσπαθεί να αποφύγει τις πολύ σκληρότερες ποινές των ελληνικών δικαστηρίων και της ελληνικής Δικαιοσύνης» καταλήγει ο κ. Ζαγορίτης.

Τους ισχυρισμούς του κ. Ζαγορίτη αντέκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι «η κατάθεση Χριστοφοράκου έρχεται να επιβεβαιώσει την κοινή αίσθηση των Ελλήνων πολιτών ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επί σειρά ετών έχουν στήσει κοινοπραξία με χορηγό τη Ζίμενς». «Τα στελέχη των δύο κομμάτων που εμπλέκονται, και ειδικότερα οι κομματικοί ταμίες, δεν μπορεί να ενεργούσαν ερήμην των κομματικών τους ηγεσιών», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους κκ Καραμανλή και Παπανδρέου «να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό», ενώ υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες «οφείλουν να μας απαντήσουν ποιος τα πήρε, πόσα πήρε και τι τα έκαναν και κυρίως οφείλουν να πουν πότε θα επιστρέψουν αυτά τα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο. Γιατί δεν πρόκειται για χρήματα της Siemens αλλά για χρήματα του ελληνικού δημοσίου, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια έργα».

Απαντώντας τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στις υπόλοιπες επικριτικές δηλώσεις κατά του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι πρόκειται, τις προσεχείς ημέρες, να αποστείλει επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας τους να γνωστοποιήσουν όποια στοιχεία - αποδείξεις διαθέτει ο πελάτης τους, προκειμένου «να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως αυτοί εμφανίζονται στην απολογία του στη Γερμανική Δικαιοσύνη, περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «τέτοια δέσμευση - υποχρέωση, ήδη, έχουν οι ίδιοι αναλάβει με σχετική δήλωσή τους προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, αναφερόμενοι σε χρηματοδοτήσεις της Siemens προς τη Νέα Δημοκρατία». Και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Σταθερή και αμετακίνητη θέση μας είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια και η ανάγκη να έρθουν όλα στο φως, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απελευθερωθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε μορφής ομηρία. Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να μην αφήσει καμία πτυχή του σκανδάλου αυτού στο σκοτάδι, αλλά και να μην επιτρέψει σε κανέναν να συκοφαντεί χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, για ίδιο συμφέρον και στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, χρησιμοποιώντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αστείες κατασκευές».

Τις δηλώσεις Ραγκούση συμπλήρωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Ποιος επωφελείται από το ότι η δυνατότητα δικαστικής έρευνας στην Ελλάδα για την υπόθεση Siemens-Χριστοφοράκου προκύπτει να περιορίζεται πλέον σε έξι μόνο μήνες (Μάρτιο έως Σεπτέμβριο του 2003);
2. Ποιος ωφελείται από το ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ερευνήσει την περίοδο 2004-2007;
3. Ποιος ωφελείται από το ότι δεν συνεστήθη Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, παρότι το ΠΑΣΟΚ το ζήτησε τρεις φορές;
4. Ποιος ευθύνεται για την «απόδραση» Χριστοφοράκου;
5. Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν διερευνήθηκε το χρονικό διάστημα 2004-2007 και δεν ασκήθηκαν στην Ελλάδα διώξεις, με συνέπεια να μπορέσει να υπάρξει η δικαστική εμπλοκή στη Γερμανία;
6. Αναζήτησε αυτές τις ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ; Αν όχι, γιατί;

Απαντώντας στη δήλωση του κ. Ρόβλια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ εμμένει να αναμειγνύεται στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, να ασκεί κριτική, να υποδεικνύει επιλογές, να αποδέχεται “παραγραφές”, να υιοθετεί άκριτα ισχυρισμούς υποδίκου - κατά το σκέλος μόνο που κρίνει ότι το συμφέρει - και να λειτουργεί συμπληρωματικά στην υπερασπιστική γραμμή του. Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ που προ ολίγων εβδομάδων πρότεινε αμνηστία με αντάλλαγμα την κατάθεση Χριστοφοράκου και που συνεχίζει να ερωτά και ουδόλως να απαντά. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σεβαστεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να αντιληφθεί ότι η υπόθεση της Siemens είναι αντικείμενο εν εξελίξει έρευνας, στην οποία πρέπει να προσέλθει και επιτέλους να καταθέσει την αλήθεια».

Προς επίρρωση των λόγων του κ. Δένδια, ο κ. Ζαγορίτης υπογράμμισε πως: « Το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα που χρησιμοποιούμε από το 1995 είναι απόλυτα αξιόπιστο και η διαχείριση των Γενικών Διευθυντών του κόμματος μας μέχρι σήμερα υπήρξε ανεπίληπτη. Σε προγενέστερες τοποθετήσεις μου έχω δηλώσει ότι ο κ. Χριστοφοράκος είναι υπόλογος ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία οφείλει να καταθέσει ό,τι γνωρίζει. Τα πάντα για τους πάντες. Για να ελεγχθούν τα όσα ισχυρίζεται, διότι προκειμένου να υπερασπισθεί τον εαυτό του χρησιμοποιεί ψεύδη. Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψε και από την υπόθεση του κ. Τσουκάτου, ούτε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και βιβλία έχει, ούτε εμπιστεύεται τα εντεταλμένα κορυφαία στελέχη και τους στενούς του συνεργάτες. Γι’ αυτό καταφεύγει σε αλληλογραφία με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος είναι υπόλογος στην Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας την έτσι, και προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τους θεσμούς της χώρας».

Την απάντηση στον κ. Ζαγορίτη έδωσε στη συνέχεια η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, υπογραμμίζοντας ότι: «Η αμηχανία της ηγεσίας της ΝΔ στην απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι έκδηλη. Αυτό όμως, είναι κάτι που αφορά τους ίδιους. Το αμείλικτο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και αφορά τη χώρα και τους πολίτες είναι, για ποιο λόγο δεν ζητούν ό,τι ζητά και το ΠΑΣΟΚ. Να έλθουν στο φως, στοιχεία και αποδείξεις. Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο δεν ανοίγει ο φάκελος της SIEMENS, μοναδικός υπεύθυνος και γι αυτό έκθετος, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ευθύνεται για το γκρίζο πολιτικό τοπίο, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, από γερμανικού εδάφους. Ευθύνεται, γιατί δεν δέχθηκε τη διερεύνηση του σκανδάλου από Εξεταστική Επιτροπή. Ευθύνεται, γιατί μεθόδευσε έτσι τα πράγματα, ώστε να μην μπορεί η Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση σε όλες της τις πτυχές».

Τη «συζήτηση» συνέχισε αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφέροντας πως: «Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιμένουν να μην σέβονται την ελληνική δικαιοσύνη, η έρευνα της οποίας φέρνει συνέχεια στο φως πτυχές αυτής της υπόθεσης. Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιμένουν να αποζητούν τον ανεπίτρεπτο διάλογο με τους συνηγόρους ενός υπόλογου φυγόδικου ο οποίος οφείλει να προσκομίσει στη δικαιοσύνη όσα στοιχεία τυχόν έχει για τους αστήρικτους ισχυρισμούς που διατυπώνει. Η θέση μας είναι απλή, ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη: Όλα στο φως. Να διερευνηθεί το κάθε τι από τη Δικαιοσύνη. Ας σταματήσουν επιτέλους το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, που βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση, να προσπαθούν να καλύψουν την αγωνία τους με μικροκομματικές κορώνες. Απαιτείται σοβαρότητα η οποία έχει εγκαταλείψει τον κ. Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Όπως είχε αποκαλύψει στις 30/06/09 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά, ο κ. Χριστοφοράκος κατέγραφε τα πάντα μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είχε εγκαταστήσει στο γραφείο του. Η αποκάλυψη αυτή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ αποδεικνύει ότι τα βίντεο που έχει στα χέρια του ο Χριστοφοράκος λένε πολλά. Ακόμα τα αποσιωπούν…».

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.