Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Νίτσε: "Εκείνο που κάποιος το περιφρονεί, δεν επιτρέπεται και να το πολεμήσει."


Από το
VETO300 αναδημοσιεύουμε δύο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις:

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ
-ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ;‏
Άνθρωποι πολύ κοντά στον Καραμανλή μας μεταφέρουν την εικόνα ενός απογοητευμένου, αλλά και θυμωμένου, πρωθυπουργού. Απογοητευμένου από την πορεία των πραγμάτων και θυμωμένου από την πολεμική της αντιπολίτευσης-κυρίως, όμως, από τη σφοδρότατη κριτική των ΜΜΕ.
Φέρεται να λέει ότι τεράστιες φωτιές έκαιγαν επί πολλές μέρες την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, στέλνοντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, αλλά ότι πουθενά η αντιπολίτευση-και κυρίως τα ΜΜΕ-δεν τήρησαν τέτοια στάση. Αυτό το τελευταίο είναι σωστό. Σωστό είναι, όμως, και ότι πουθενά δεν έγιναν τα καραγκιοζιλίκια της Ελλάδας. Να έχει γεμίσει καπνούς η Αττική και η πυροσβεστική να λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Να φωνάζουν οι δήμαρχοι ότι θα καούν και τα αεροσκάφη να απογειώνονται μια ώρα αργότερα, όταν η φωτιά έχει ξεφύγει. Να προειδοποιούν...6 μήνες νωρίτερα για τον κίνδυνο 23 δήμαρχοι και το υπουργείο εσωτερικών να σφυρίζει αδιάφορα! Να μην έχουν γίνει πουθενά αντιπυρικές ζώνες, να μην υπάρχει ούτε ένα ελικόπτερο με κάμερα που να μεταδίδει ζωντανή την εικόνα της φωτιάς στο κέντρο επιχειρήσεων, να μην έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο. Για όλα αυτά την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και, τελικά, ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ‏

Ο ίδιος ο Καραμανλής είναι που σκέφτεται σοβαρά, πλέον, τις εκλογές τον Οκτώβριο. Ανεξάρτητα από τι του εισηγείται ο ένας ή ο άλλος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν έχει καταλήξει οριστικά, αλλά είναι κοντά στην απόφαση. Το επιχείρημα Σουφλιά ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ θα είναι πολύ χειρότερο τον Μάρτιο φαίνεται να αγγίζει τον πρωθυπουργό, ο οποίος βλέπει να σφυροκοπείτε τις τελευταίες μέρες από τα ΜΜΕ για τις πυρκαγιές και, ταυτόχρονα, βλέπει τα συνδικάτα να κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο. Αυτή την ώρα η πιθανότητα εκλογών τον Οκτώβριο είναι πολύ μεγαλύτερη εκείνης του ανασχηματισμού. Πότε θα ανακοινώσει την όποια απόφασή του ο Καραμανλής; Κατά 99,9% πριν από τη ΔΕΘ...

Στη συνέχεια άρθρο του:


Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου (σίβυλλα)

Εκλογές ή ανασχηματισμός
είναι τα ζητούμενα που απασχολούν τους “συμβούλους” του κουρασμένου από την ξεκούραση κ. Καραμανλή, για να διασώσουν ότι μπορούν.

Ο ανασχηματισμός, μάλλον αποκλείεται ως επιλογή-σωσίβιο. Γιατί;
Η προώθηση του καθαρόαιμου δεξιού Σαμαρά στο Οικονομίας, ως αντίπαλο δέος στην αγία οικογένεια και τον αρεστό στους νταβατζήδες Σουφλιά, δεν μπορεί να περάσει με ΤΙΠΟΤΑ!
Συνεπώς, ανασχηματισμός με “επικοινωνιακόόφελος και παράταση ως τον Μάρτη δεν είναι αποτελεσματικός, τουλάχιστον για τους σκεπτόμενους.
Η επιλογή να δοθεί η εκλογική μάχη το 2009 με κύρια αιχμή την εκλογή Παπούλια, στο πρόσωπο του οποίου έχουν δεσμευτεί και τα δύο κυβερνητικά κόμματα, δεν θα ευοδωθεί.
Ο πιο ανίκανος πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδας βρίσκεται σε μια πλήρη σύγχυση και το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια των αγαπημένων του νταβατζήδων. Θα βρεθούμε μπροστά σε μια πολιτική “αστάθεια” που θα διαρκέσει μήνες…
Εκλογές λοιπόν τον Οκτώβρη.
Μια σαφή εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά με σχεδόν αδύνατη τη ζητούμενη αυτοδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.
Θυμίζουμε ότι η πραγματική κυβέρνηση της χώρας επιζητεί και θέλει διακαώς τη λεγόμενη «αστάθεια», για να αυξάνει τα κέρδη της και να συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις και τα «δημόσια έργα»…
Ο Παπούλιας αναθέτει στον Παπανδρέου, ως αρχηγού του πρώτου κόμματος, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο ΓΑΠ, που το περιβάλλον του τον διαβεβαιώνει για την αυτοδυναμία, αρχίζει τον κύκλο διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.
Ο Καρατζαφέρης, τον οποίο θα επισκεφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν θα αρνηθεί, αλλά θα θέσει ζητήματα προγραμματικής σύγκλισης και μάλιστα σε θέσεις 3ης Σεπτέμβρη 1974, για λόγους εντυπωσιασμού. Πέρα απ’ αυτά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με την ακροδεξιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θα μπορέσει να μπει στη βουλή -κι αυτό θα το αποφασίσουν οι νταβατζήδες και τα ΜΜΕ τους σύμφωνα με τα συμφέροντά τους τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής καμπάνιας-, θα αρνηθεί.
Οι λεγόμενοι “πράσινοι”, αν κι αυτοί μπουν στη βουλή σύμφωνα με τα συμφέροντα των νταβατζήδων, θα έχουν μια ικανή δύναμη για τον σχηματισμό κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και θα δεχθούν;
Ο Παπανδρέου επιστρέφει την εντολή στον Παπούλια…
Πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων… η χώρα οφείλει να έχει μια κυβέρνηση που θα κάνει τις νέες εκλογές, αλλά το θέμα εκλογής προέδρου δεν θα είναι στην “ημερήσια διάταξη” της νέας εκλογικής μάχης…
Ποια κυβέρνηση και με ποιόν «μεταβατικό» πρωθυπουργό;
Το ρόλο Ράλλη διεκδικούν με αξιοπιστία δύο «στελέχη». Ο Σουφλιάς από τη δεξιά και ο Α. Παπαδόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Παπούλιας αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και εκλέγεται πανηγυρικά πρόεδρος, μιας και ήδη από τώρα τα δύο κυβερνητικά κόμματα έχουν εκφραστεί υπέρ του.
Ο Καραμανλής εξαφανίζεται από το πολιτικό προσκήνιο (ελπίζει ακόμη στη μικρή ήττα…).
Στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν τα βιολιά της διαδοχής με πρωτοστάτες τις γνωστές επιλογές του Σημίτη…
Νέες εκλογές; Απρίλη, Μάη 2010…
Οι νταβατζήδες παραμένουν κυβέρνηση της χώρας…
Άλλη λύση και επιλογές;
Υπάρχουν, αλλά δεν είναι στις επιλογές-προτεραιότητες της σημερινής δημοκρατικής αριστερής αντιπολίτευσης…

Σχόλιο: Από πολλές αναλύσεις επιλέχθηκαν τα παραπάνω τρία δημοσιεύματα τα οποία στηρίζονται μάλλον σε λαϊκές αναλύσεις και ΟΧΙ σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα από εκδοτικά συγκροτήματα.

Ο καθένας μας στη πολιτική, μπορεί να βλέπει (αναπόδειχτα, πολλές φορές) άνομα συμφέροντα και να εικάζει για ύποπτες υπόγειες διαβουλεύσεις εκδοτών και ισχυρών οικονομικών κύκλων.

Κάποτε όμως αυτά (είναι νομοτελειακό) από άυλα και αναπόδειχτα, εκ του αποτελέσματος να οστεοποιούνται και να ενσαρκώνονται, τότε είναι που εξωτερικεύονται οι άδηλες αλήθειες που επιμελημένα διαψεύδονταν.
Και σήμερα ίσως μπορεί, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό να υπάρχουν και ΜΗ ανακοινώσιμες ειδήσεις... Πάει καλά...

Ακούμε συνεχώς, ότι η "ιστορία επαναλαμβάνεται..." και ότι "πήραμε το μήνυμα...".
Αυτό που τους ξεφεύγει κάθε φορά, αν και το γνωρίζουν πολύ καλά (μάλλον το αποκρύβουν έντεχνα) είναι η απλή αρχή management: "Το διοικείν εστί προβλέπειν και προνοείν". Άρα ΔΕΝ είναι ΔΕΝ ήξερα...αλλά ΔΕΝ μου βγήκε το σενάριο...και μάλιστα σενάριο (διαβεβαιώσεων) κολλητών και φίλων αυλικών.

ΔΕΝ θα παρελθοντολογήσουμε αλλά τις τελευταίες εθνικές εκλογές μίλησαν κάποιοι ότι γνώριζαν τα αποτελέσματα... αλλά ΔΕΝ τα κοινοποιούσαν για να ΜΗΝ δημιουργηθεί κλίμα ηττοπάθειας.

Για σταθείτε κύριοι και κυρίες της πολιτικής... Τι είναι αυτά;
Ο σκεπτόμενος πολίτης και πρέπει να ξέρει και να είναι πλήρως ενημερωμένος. Αυτό το ντοπάρισμα με τις ταχτικές έχουν να κάνουν με ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής.
Εδώ πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το πολιτικό λόγο σε χρονικά διαστήματα υλοποίησης των υποσχεθέντων και ΟΧΙ να παρατείνουνε σε άλλες τετραετίες.

Κώστα Καραμανλή το 2007 σε κατηγορήσαμε ότι ΔΕΝ είχες πρόγραμμα και ΔΕΝ τήρησες τα υποσχεθέντα της πρώτης τετραετίας.
Σήμερα περνάς μέρες ανταπόδοσης της λαϊκής οργής και πληρώνεις "τα επίχειρα των πράξεών της πολιτική σου, αλλά ανεξάρτητα με αυτό, για μας ισχύει η ρήση του Νίτσε: "Εκείνο που κάποιος το περιφρονεί, δεν επιτρέπεται και να το πολεμήσει." και εμείς ΔΕΝ σε περιφρονούμε απλά σε θεωρούμε και ξοφλημένο.

Ασκούμε κριτική στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και σε κάθε συμμέτοχο πολιτικό, ο οποίος με έναν ή τον άλλον τρόπο έχει συν ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα της πολιτικής. ΔΕΝ επιθυμούμε να μετριάσουμε ή να αποθαρρύνουμε το κλίμα ευφορίας, που για μας έχει μάλλον εύθραυστες βάσεις. Το να περιμένουμε από την άλλη τους ΜΜΕδες να μας τονώσει περισσότερο την άχρωμη λαϊκή αισιοδοξία σε αποδοχή και αυτό είναι εύπλαστο και ευμετάβλητο.

Μία είναι η ξεκάθαρη πολιτική να πείσεις το λαό με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σήμερα έχουμε τη άποψη ότι το τέλος Καραμανλή έχει αποφασισθεί από τα Μεγάλα συμφέροντα... η επόμενη ίσως απόφαση είναι μία ακόμη συνέχιση μιας μικρής ελεγχόμενης πλειονοψηφίας η οποία θα συνεχίζει με νέα πρόσωπα τα υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

Για μας όμως, μία κυβέρνηση η οποία έχει νωπή λαϊκή εντολή, πρόσωπα τα οποία ΔΕΝ βαρύνονται με παλιές ιστορίες "αγάπης" να συνεχίσει ακάθεκτα στο προγραμματικό της ρόλο. Ο λαός είναι έτοιμος για περισσότερες θυσίες... έχει εκπαιδευτεί και θα συνηγορήσει και πάλι... αρκεί να δει ότι κάποιος είναι αποφασισμένος να τα βάλλει με αυτά τα συμφέροντα.

Είναι απορίας άξιον και θα ήθελα να το θέσω στους πολιτικούς μας με ένα απλό σκεπτικό την εξής μία ερώτηση: "Πως είναι δυνατόν μία πολιτεία να εκβιάζεται από κατέχοντες παράνομες συχνότητες που ενώ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, ΟΧΙ μόνο να συναινεί στις επιδιώξεις τους αλλά και να τους πληρώνει με κρατική διαφήμιση."

Το ότι αυτοί με τα ΜΜΕ ελέγχουν και απομυζούν δημόσια έργα και πλουτίζουν από αυτά, μπορεί ένα blog να ΜΗΝ μπορεί να το αποδείξει αλλά ούτε νομίζουμε και κανένας άλλος να το αμφισβητήσει.

Νάσος.

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.