Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές

Δεν μπορούν να ζητούν συναίνεση όσοι λειτούργησαν με γνώμονα μόνο το μικροκομματικό τους συμφέρον – μόνο για την νομή της εξουσίας.

Ένας ανασχηματισμός απλώς θα ανακυκλώσει τις ίδιες αδυναμίες.

Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου:

«Η χώρα παραμένει ακυβέρνητη εδώ και μήνες με ευθύνη της κυβέρνησης. Κανείς δεν περιμένει πια τίποτα από την Νέα Δημοκρατία. Είναι μια κυβέρνηση που υπονομεύει το μέλλον του τόπου διστάζοντας να πάρει οποιαδήποτε πολιτική απόφαση που αφορά τους Έλληνες και την χώρα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος

και πρόσθεσε ότι η λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές.

«Είναι η ώρα να πάμε στους πολίτες. Να τους εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη και αυτών που ακόμη δεν μας έχουν εμπιστευτεί.

Η νίκη μας δεν θα κριθεί μόνο από τα ποσοστά. Θα κριθεί και από το πόσο θα έχουμε προετοιμάσει τους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι της προσπάθειας που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στην πολιτική περίοδο που ανοίγει με την ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «η πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια μάχη μεταξύ δύο κομμάτων ή μεταξύ δύο αρχηγών. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο αντιλήψεων για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι μια μάχη που πηγάζει από διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές νοοτροπίες, διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές ιστορίες για την Ελλάδα και για τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας».

Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι παίρνει τις αποφάσεις του με μόνο γνώμονα τις εσωκομματικές ισορροπίες, όχι το συμφέρον του τόπου και σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ είναι μια κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε τίποτα.

Δεν σεβάστηκε τον πολίτη (ΚΕΠ), τον ηλικιωμένο (βοήθεια στο σπίτι), τον μαθητή, τον πυροσβέστη.

Δεν σεβάστηκε την αξιοκρατία (ΑΣΕΠ - Πυροσβεστική), την δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές.

Δεν σεβάστηκε τον μόχθο του Έλληνα, τα χρήματά του, τα ασφαλιστικά του ταμία.

Δεν σεβάστηκε τον πλούτο της χώρας, τα δάση, το περιβάλλον.

Δεν σέβεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.

«Ο πρωθυπουργός έχει εξαντλήσει την υπομονή του Ελληνικού λαού. Κανείς δεν περιμένει τίποτα από εκείνον. Ακόμη και ένας ανασχηματισμός θα έβρισκε τον ίδιο στο τιμόνι της χώρας. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η συναίνεση δεν χτίζεται πάνω σε άγραφα χαρτιά και σε πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο. Η συναίνεση δεν μπορεί να ζητείται από ανθρώπους που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Κατέστησε σαφές ότι η χώρα «χρειάζεται μια ηγεσία που γνωρίζει τα προβλήματα, έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και γνωρίζει που και πως πρέπει να επενδύσει για να οδηγήσει την χώρα σε αναπτυξιακή πορεία Για μια νέα αρχή με αλλαγή πορείας για τη χώρα. Βάζοντας 'πρώτα τον πολίτη'».

Προσδιόρισε την πολιτική ατζέντα βάζοντας στο επίκεντρο τα θέματα της οικονομίας, σημειώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ αναδείξει το δικό του υπεύθυνο και εφαρμόσιμο σχέδιο απέναντι σ' αυτή την ανερμάτιστη συρραφή πελατειακών διευθετήσεων της Ν.Δ».

Ειδική αναφορά έκανε στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου, την ανασυγκρότηση της Αττικής και άλλων κατεστραμμένων περιοχών, αλλά και στα ζητήματα λειτουργίας του κράτους.

«Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε μια αξιόπιστη και φερέγγυα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του σε ότι αφορά την ενίσχυση και θωράκιση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Κατέληξε λέγοντας: «στην ΔΕΘ παρουσιάζουμε το προγραμματικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας, της ανάταξης της οικονομίας και της συντεταγμένης πορείας για την έξοδο της χώρας από την βαθιά πολύπλευρη κρίση στην οποία έχει βυθιστεί. Στην προσπάθεια αυτή το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται ενωμένο, αποφασισμένο και με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης του απέναντι στον λαό και στον τόπο»


===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.