Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να παραμείνεις Πρωθυπουργός κύριε Καραμανλή:

Απαντώντας σε ερώτηση, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι "η Ελλάδα είναι απούσα από τη φετινή Γενική Συνέλευση", ο κ. Παπανδρέου είπε: "Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι απούσα από πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου είμαστε εδώ, δείχνει κάτι".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, προέδρευσε σήμερα του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανώτατο όργανο του Οργανισμού, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ηγέτες και προσωπικότητες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Επίσης, παρέστη σε δεξίωση του Μπιλ Κλίντον, με την ευκαιρία του ετήσιου συνεδρίου του οργανισμού του στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον κ. Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές και εξέφρασε την επιθυμία να λάβει ξανά μέρος στο Συμπόσιο της Σύμης.

Μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχαμε τη συνάντηση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με δυο κυρίαρχα θέματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα. Πρώτον, το θέμα της κλιματικής αλλαγής και δεύτερον, της οικονομικής κρίσης. Και θεωρώ επιτυχία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ότι πια όλα τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής τους το ζήτημα αντιμετώπισης της οικολογικής καταστροφής με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη, το Δεκέμβριο".

Στη συνέχεια, τόνισε:

"Θεωρώ επίσης επιτυχία ότι η Επιτροπή Στίγκλιτζ για την οικονομική κρίση καταθέτει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές, για προστασία των πολιτών, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αυτές οι προτάσεις θα σταλούν και στη συνάντηση των G20, που γίνεται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές τις μέρες. Και αυτά τα δυο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σ' ένα πολύ απλό στόχο: να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, μια νέα συμφωνία που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη με τη φύση, με το περιβάλλον".

Καταλήγοντας, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία. Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των επιτροπών, αλλά και θα έλεγα όλων των προοδευτικών, σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο, τα βάρη, για να πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα και άρα και τη βιωσιμότητα. Πιστεύω ότι τα συμπεράσματα αυτά είναι σημαντικά για τον πλανήτη μας, όμως είναι πολύ σημαντικά και για την Ελλάδα".

Απαντώντας σε ερώτηση, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι "η Ελλάδα είναι απούσα από τη φετινή Γενική Συνέλευση", ο κ. Παπανδρέου είπε: "Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι απούσα από πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου είμαστε εδώ, δείχνει κάτι".

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.