Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Δυναμικό και ελπιδοφόρο το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας


Είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης που θα αναστρέψει τους έως τώρα πολιτικούς συσχετισμούς και θα δώσει τη ζωογόνα ανάπτυξη που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος και ιδιαίτερα στη ορεινή περιοχή της Φθιώτιδας, που δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και οι πομπώδεις προεκλογικές επισκέψεις των εκλεγέντων και στη συνέχεια ανύπαρκτων βουλευτών, έως τις επόμενες προεκλογικές παρουσίες τους, ΟΧΙ μόνο έχουν ενοχλήσει και κουράσει το περήφανο και ευαίσθητο αυτόν Φθιώτικο λαό, αλλά και τον έχουν εξοργίσει.

Σε μια δύσκολη περιοχή, όπως η ορεινή Φθιώτιδα, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να δώσει το Μεγαλύτερο βάρος, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδος που ζουν την εγκατάλειψη και την απαξίωση, με το μειούμενο ενδιαφέρον της πολιτείας. Η στάσιμο ανάπτυξη επέβαλε την ερήμωση των χωριών και μετακίνησε τους πληθυσμούς στην αστυφιλία της Λαμίας αναδεικνύοντας και Δήμαρχο και Νομάρχη της συντηρητικής παράταξης.
Όταν ο πληθυσμός της υπαίθρου αστικοποιείται γίνεται εύκολη λεία των πολιτικών με μία έστω, προσωρινή απασχόληση -θεσούλα- των ρουσφετολόγων "καλοχαιρέτηδων, του θλιβερού ντουέτου των δήμαρχο νομάρχηδων και των άλλων βουλευτών - πολιτευτών.

Το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, με μία βουλευτή στην Φθιώτιδα, ξεχάστηκε εντελώς από τους κατοίκους. Διαβάζω σήμερα: " H υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου συνεχίζει την προεκλογική της περιοδεία στο νομό Φθιώτιδας και επισκέπτεται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ξυνιάδας." ή προχθές "H υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου ξεκινά την προεκλογική της περιοδεία από τη Δυτική Φθιώτιδα και επισκέπτεται την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου την Κοινότητα Τυμφρηστού και το Δήμο Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού."

Θα ήθελα να ρωτήσω τη συμπαθέστατη Τόνια Αντωνίου, πόσες φορές έχει επισκεφτεί αυτά τα χωριά; (Ξυνιάδα, Κορομηλιά, Περιβόλι, Μακρυράχη, Ομβριακή ή τα πλήρως εγκαταλελειμμένα χωριά του Τυμφρηστού και της Σπερχειάδας). Είναι ίσως αδύνατο για μια μόνο βουλευτή να επισκεφτεί τόσα χωριά (είναι ίσως ο νομός με τα περισσότερα) αλλά ας μας πει για την ευρύτερη περιοχή!!!

Η αλήθεια είναι ότι και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (και ΟΧΙ μόνον με την αντιπολιτεύομενη ΜΗ παρουσία μέχρι χθες), αυτές οι περιοχές παρέμειναν εγκληματικά εγκαταλειμμένες, είναι οι περιοχές με τους λιγοστούς υπέργηρους κατοίκους και τα "κουκιά" ίσως προστιθέμενα να ΜΗΝ δίνουν τα ποσοστά των παραθαλάσσιων περιοχών (από Αταλάντη έως Στυλίδα).

Αυτά τα γνωρίζουν οι κάτοικοι των άγονων αυτών περιοχών και ίσως τώρα τους δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στη κάλπη. Το ψηφοδέλτιο αυτό, ίσως δώσει ακόμη και σε άλλους υποψήφιους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη περιοχή της ορεινής Φθιώτιδας πιο ενεργά, όπως στα υπόλοιπα έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν την ψήφο του φθιωτικού λαού: Αλαμπάνος Δημήτρης, Αποστολάκης Ηλίας, Δροσογιάννης Δημήτρης, Μπατζελή Κατερίνα, Στάικος Θωμάς και Τσώνης Νίκος.

Εμείς πιστεύουμε στην ανανέωση του στελεχικού δυναμικού και την ανάδειξη και άλλων, εκτός αυτών που έχουν ένσημα στο κομματικό μηχανισμό και μάλιστα στον ευάλωτο τομέα της νεολαίας. Η Τόνια Αντωνίου, μπορεί να υπήρξε δυναμική στην εκπροσώπηση της νεολαίας και να μπορούσε να επηρεάζει κομματικά, αλλά κατά την άποψή μας χλιαρή έως ανύπαρκτη στη Φθιώτιδα και νωχελική στο κοινοβούλιο .
Είναι ακόμη νωρίς να πάρουμε θέση και για τους συν υποψηφίους της, για το καθένα χωριστά, θα περιμένουμε πρώτα να εξελιχθεί η προεκλογική εκστρατεία και θα τοποθετηθούμε για έναν-έναν χωριστά για να ζυγοσταθμίσουμε τη κριτική της κ. Τόνιας, η οποία μετά τη κριτική μας, από τη περασμένη άνοιξη,βελτιώθηκε αισθητά. (βλέπε εδώ)

Για την ιστορία να αναφέρουμε και όσους έμειναν εκτός ψηφοδελτίου: Γέμελος Γιώργος, Καποτέλης Φώτης, Κρητικός Αλέκος, Κυριόπουλος Δημήτρης, Μαριάς Νότης, Μωλιώτης Λεωνίδας και Πασλής Βασίλης.

Για τη Τόνια Αντωνίου, έχουμε γράψει και παλαιότερα, ότι η παρουσία της στο νομό ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και ειδικά είχαμε γράψει για τη περίπτωση του Μαλιακού που το ενδιαφέρον της ως παρουσία, ήταν με δύο τρεις οχλήσεις σε γραπτές ερωτήσεις στο κοινοβούλιο.
Ο κάθε πολιτικός είναι αντιπρόσωπος και θα πρέπει να καθιερωθεί να επισκέπτεται τους ψηφοφόρους του και την επόμενη χρονική περίοδο της εκλογής του και ΟΧΙ μόνο στην αναγκαία ψηφοθηρία του, σε κάθε παραμονή των κάθε επόμενων εκλογών.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στη Στερεά Ελλάδα

ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αγατσα Αράδνη (Άρια)
Βαγιάκος Ηρακλής - Ιωάννης (Άκης)
Γεωργίου Ευάγγελος
Παπαθανασίου Βασίλειος
Τόγιας Βασίλειος
Τσόνογλου - Βυλλιώτη Βασιλική

ΕΥΒΟΙΑΣ
Ανδρέου Δημήτριος
Καλαμακίδη Αικατερίνη
Καμαριώτης Σταύρος
Κεδίκογλου Συμεών
Παπαγεωργίου Γεωργίου
Περλεπέ - Σηφουνάκη Αικατερίνη
Πιπεργιάς Δημήτριος
Σπανός Ανδρέας

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Γεωργαλής Αθανάσιος (Νάσος)
Καρανίκας Ηλίας
Λάγαρης Γεώργιος

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Αλαμπάνος Δημητρης
Αντωνίου Τόνια
Αποστολάκης Ηλίας
Δροσογιάννης Δημήτρης
Μπατζελή Κατερίνα
Σταϊκος Θωμάς
Τσώνης Νίκος


ΦΩΚΙΔΑΣ
Παπαθανάση Αφροδίτη
Παπαλεξίου Γεώργιος
Πήτας Γεώργιος


Για το Ρεπορτάζ του ιστοχώρου "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Νάσος
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.