Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΑΠ: "Να βάλουμε τη χώρα σε πορεία Εθνικής Ανάτασης"

Θα χτίσουμε για όλους ένα καλύτερο αύριο, χωρίς διακρίσεις. Η ελπίδα ας φτάσει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Με ευθύνη θα λύσουμε τα προβλήματα, θα κόψουμε γόρδιους δεσμούς, θα δώσουμε πίσω την πίστη στον πολίτη. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Γιώργος Α. Παπανδρέου | Τρίπολη | 15.09.2009

Ο τόπος δεν αντέχει ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα, που φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα. Έχουμε το όραμα, το σχέδιο, τις λύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας. Ομιλία Τρίπολη, 15/09/2009

Ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρής αυτοδυναμίας, προκειμένου η χώρα να υπερβεί την κρίση και να πάει μπροστά ζήτησε, από την Τρίπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε μια μεγαλειώδη ανοικτή συγκέντρωση του Κινήματος.

«Ήρθε η ώρα να σημάνουμε εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί. Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στο γείτονά μας, τον απογοητευμένο ψηφοφόρο της Ν.Δ. και να του πούμε: «είτε ψηφίσεις, είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο. Περήφανο για την κυβέρνησή σου. Περήφανο για την Ελλάδα. Περήφανο για το μέλλον των παιδιών μας» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, απευθύνοντας προς όλους τους πολίτες εγερτήριο για να ξαναδούν την χώρα να προοδεύει και πρωταγωνιστεί στο διεθνές προσκήνιο.

Επέρριψε την απόλυτη ευθύνη στην κυβέρνηση της Ν.Δ για την πολύπλευρη κρίση που βιώνουν οι πολίτες: «Φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας. Και αυτό δεν ήταν ούτε αμέλεια ούτε απλή ανικανότητα. Ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Ήταν πολιτική επιλογή μιας κυβέρνησης που προσανατολίστηκε μόνο στο πώς θα παραμείνει στην εξουσία. Μια κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε ούτε τον πολίτη. Ούτε την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη. Ούτε την ανάπτυξη. Αδιαφόρησε εντελώς και συνειδητά και για το οικονομικό και για το κοινωνικό κόστος της επιλογής της αυτής».

Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει το όραμα, το σχέδιο και τις λύσεις για να πάει η χώρα μπροστά και παρουσίασε το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την ανάταξη της οικονομίας και του κράτους.

Το «Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης» του ΠΑΣΟΚ αφορά σε άμεσες δράσεις και μεσοπρόθεσμους στόχους τόσο στην Οικονομία, όσο και στο Κράτος.

«Θα προχωρήσουμε, πρώτα, σε ένα σχέδιο 100 ημερών, ένα σχέδιο «άμεσης δράσης» για τη στήριξη της αγοράς, για την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

Έτσι θα κρατήσουμε την αγορά ζωντανή και θα δώσουμε πνοή στην οικονομία.

Έτσι θα δημιουργήσουμε τη βάση για να πάμε και στο επόμενο βήμα: στην πράσινη ανάπτυξη, στη ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε, καταναλώνουμε και ζούμε.

Με τη στήριξη του εισοδήματος, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, με μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με την καταπολέμηση της ακρίβειας, με τη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που θα προωθήσει την αναδιανομή βαρών και πλούτου.

Θα γίνει με την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, με μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, με την αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Θα γίνει με την προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, με αύξηση του επιδόματος ανεργίας, με μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Θα γίνει με νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή, με την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων που θα βάζουν τα θεμέλια για την ανασυγκρότηση της χώρας, για να επιστρέψουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να μπούμε ξανά σε τροχιά κοινωνικής συνοχής.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, θα κατατεθεί στη Βουλή και στην ΕΕ ένα νέο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα του χρέους και του ελλείμματος και θα βάζει ξανά την χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Ένα πρόγραμμα αξιόπιστο, που θα το διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες, όπως εμείς ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε».

Στο επίκεντρο του σχεδίου για την Εθνική Ανάταση, βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, αυτό της Πράσινης Ανάπτυξης:

«Με την πράσινη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε νέο πλούτο για τη χώρα, θα αυξήσουμε το εθνικό εισόδημα και θα προχωρήσουμε στη δίκαιη αναδιανομή του, υπέρ των ασθενέστερων.

Η πράσινη ανάπτυξη δεν αποτελεί μια πολιτική απλά για το περιβάλλον. Είναι ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε πλούτο. Είναι η αξιοποίηση όσων μας διαφοροποιούν ως χώρα, η ταυτότητά μας.

Από τη πράσινη ανάπτυξη ωφελούνται ευρείες ομάδες της κοινωνίας μας.

Οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, από τις πράσινες αναπτυξιακές επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές.

Οι αγρότες, από την παραγωγή προϊόντων ποιότητας, με πιστοποίηση, που θα εξάγονται ανταγωνιστικά σε όλο τον κόσμο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι, από τις νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Οι νέοι επιστήμονες, από το άνοιγμα νέων αγορών σε νέους τομείς. Οι καταναλωτές, από την εξοικονόμηση ενέργειας και την καλύτερη αποδοτικότητα των σπιτιών τους, από την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων, που όλα αυτά θα μεταφράζονται σε οικονομίες για την οικογένεια. Και η οικογένεια, για την καλύτερη υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής».

Άξονας των πολιτικών και μέτρων των πρώτων 100 ημερών είναι να υπάρξει ένα κράτος ευνομούμενο.

«Κράτος και πολιτική ηγεσία που σέβεται τους κόπους του Ελληνικού λαού» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρουσίασε τα πρώτα θεσμικά μέτρα για την θωράκιση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος και της αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για διαλεύκανση των υποθέσεων των σκανδάλων: «Δεσμεύομαι ότι θα έχω τη βούληση. Δεσμεύομαι ότι όπου θα χρειαστεί θα συγκρουστώ. Δεσμεύομαι ότι δε θα κάνω ούτε βήμα πίσω. Και δεσμεύομαι να μην αφήσω στο σκοτάδι καμία από τις υποθέσεις που μας πλήγωσαν όλους τα τελευταία χρόνια. Δεν θα σταματήσω μέχρι να αποκαλύψω τους ενόχους! Δεν σηκώνει ο τόπος άλλη συγκάλυψη! Η καθαρή μας αυτή στάση θα είναι η αφετηρία για ένα κράτος, που λειτουργεί αποτελεσματικά υπέρ του πολίτη και μόνο υπέρ του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος απηύθυνε ένα σαφές μήνυμα προς όλους όσοι επιχειρήσουν να συμπεριφερθούν με αλαζονεία και πληγώσουν την Δημοκρατική Παράταξη: «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν, δήθεν εν ονόματι του Κινήματος, να ορίζουν ή να ράβουν κουστούμια εξουσίας, κακώς κάνουν. Θα τους μείνουν στην ντουλάπα! Και είναι κανόνας. Κανένα στέλεχος δεν θα επανέλθει στην ίδια θέση που κατείχε. Όλοι θα αξιολογηθούν από την αρχή»


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.