Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Στέφαν Κουρσάβε: «O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα»!!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ....
«O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα»,
αναφέρει εμφατικά ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, κ. Στέφαν Κουρσάβε, σε σχετικό δικόγραφο που κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2009 στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης - το δικόγραφο βρίσκεται στη διάθεση της Καθημερινης.
Στο ίδιο δικόγραφο, με το οποίο είχε προσβληθεί η πρώτη απόφαση του Εφετείου του Μονάχου -υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε ο κ. Χριστοφοράκος- ο κ. Κουρσάβε αναφέρει τα εξής για τις συνθήκες φυγής του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα στη Γερμανία: «Στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης δεν είχε αλλάξει το παραμικρό μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου.
Μόνον όταν άρχισε στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές και επιπλέον προετοιμάζονταν οι εθνικές εκλογές, αναδείχθηκε το θέμα Siemens από τη Νέα Δημοκρατία.
Ετσι, τα ανακριτικά μέτρα της ελληνικής Εισαγγελίας εντατικοποιήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής πίεσης. Ο προσφεύγων, που διατηρούσε ως διευθύνων σύμβουλος χρόνιες επαφές με την ελληνική πολιτική, ειδοποιήθηκε ότι το θέμα Siemens θα διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στις εκλογές και ότι θα έπρεπε να υπολογίζει σε συλλήψεις. Επίσης, του μεταφέρθηκε ότι γι' αυτόν προσωπικά υπήρχε ο κίνδυνος να καθίσει στο εδώλιο στην Ελλάδα σε μία σκηνοθετημένη δίκη.
Σε αυτή τη δίκη απειλείτο ως διευθύνων σύμβουλος με ποινή ισοβίου καθείρξεως και δεν θα μπορούσε να περιμένει μία δίκαιη δίκη για τον εαυτό του. Οι ίδιοι κύκλοι τον ενημέρωσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, τα νερά θα ηρεμούσαν και η υπόθεση θα ξεκαθάριζε με τον κατάλληλο τρόπο με όρους κράτους δικαίου…».

Ο κ. Κουρσάβε, στη συνέχεια του δικογράφου του, σημειώνει ότι ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος προσπάθησε αρχικά να παρατείνει τον χρόνο κατά το οποίο υποχρεούτο να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, για το διάστημα μετά τις εκλογές. «Ετσι ήλπιζε να αποφύγει να εμπλακεί σε μία άδικη διαδικασία για τις τηλεοράσεις την παραμονή των εκλογών. Ο χρόνος που είχε για να απολογηθεί παρατάθηκε μόνο ελάχιστα».
Μία παράταση του χορηγήθηκε στην αρχή από την Εισαγγελία, αναφέρει ο κ. Κουρσάβε, ωστόσο, στη συνέχεια ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
«Ο προσφεύγων δέχθηκε, αμέσως μετά, ανώνυμες απειλές ότι θα πέθαινε αν δημοσιοποιούσε τις γνώσεις του για τις διασυνδέσεις της ελληνικής πολιτικής με τη βιομηχανία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη καταλαμβάνει, απ' όσο γνωρίζουμε, τη δεύτερη θέση μετά τη Βουλγαρία…».
Φυσικά, στο ίδιο δικόγραφο υπάρχουν επισημάνσεις του κ. Κουρσάβε για να «υποστηρίξει» την ελλειψη «εγγυήσεων κράτους δικαίου» στην Ελλάδα, που δεν αντέχουν σε κριτική, όπως η επισήμανση ότι η Εισαγγελία «διένειμε τις ανακρίσεις της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoice & PlimptoLLP, γεγονός που τροφοδότησε πέρα από κάθε μέτρο την υστερία για τη διαφθορά στην Ελλάδα, που προκλήθηκε μεταξύ αλλων από τη Siemens AG και τις θυγατρικές της εταιρείες».
Ο κ. Κουρσάβε επιδιώκει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο κ. Χριστοφοράκος αποφάσισε βραχυπρόθεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να μείνει τόσο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, μέχρι να κοπάσει « η υστερία» και «να βεβαιωθεί κανείς για την επάνοδο του κράτους δικαίου».
Ο προσφεύγων σκόπευε αρχικά να μείνει στη Γερμανία τρεις εβδομάδες. Αυτή η θέση του κ. Κουρσάβε υπονομεύεται από ένα άλλο σημείο του δικογράφου προς το Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατέφυγε στη Γερμανία για να τεθεί στη διάθεση της γερμανικής Δικαιοσύνης. Αλλά και αυτό το απέφυγε και κρυβόταν επί ένα μήνα, επειδή αιφνιδιάστηκε από την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στις 21 Μαΐου 2009.
Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου αναφέρει ακόμη στο Συνταγματικό Δικαστήριο ότι ο πελάτης του όταν απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα κατέστησε σαφές ότι «αυτή είχε προτεραιότητα έναντι της ελληνικής «και ότι ήταν έτοιμος, αν χρειαζόταν, να αρνηθεί την ελληνική υπηκοότητα».
Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρθηκε, όπως φαίνεται από το δικόγραφο του κ. Κουρσάβε, σε «πειστήρια». Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε στην Εισαγγελία, στην περίπτωση αμφιβολιών, να προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των όσων κατέθεσε στην ανακρίτρια, κα Μπόιμλερ.
Οπως καταλήγει ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, «ο πελάτης του κατηγορείται για τέσσερις πληρωμές από τη Siemens στην Placid Blue Corporation, οι οποίες, κατά την Εισαγγελία, «δεν στοιχειοθετούν το αδίκημα της δωροδοκίας στο πνεύμα του άρθρου 334 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, καθ' ότι αυτές οι πληρωμές αφορούσαν μια γενική φροντίδα του τοπίου χωρίς να έχουν αναφορά σε ένα project»!
ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΟΧΟΣ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ...
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ...

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.