Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τον Μπαρόζο

Τους λόγους για τους οποίους όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την επανεκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. (Sigma)

Τους λόγους για τους οποίους όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την επανεκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξηγούν με δελτίο τύπου που εξέδωσαν, αμέσως μετά το τέλος της σχετικής ψηφοφορίας:

Η καταψήφιση η οποία ευθυγραμμίζεται με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ,ερμηνεύεται και μέσα από την ιδεολογική τοποθέτηση των σοσιαλιστών για τα αίτια της κρίσης στην Ευρώπη, αναφέρουν. Για τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει "συντηρητικό ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο,το οποίο εξέφραζαν και υλοποιούσαν με συνέπεια επί μία πενταετία ο κ.Μπαρόζο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Υπογραμμίζουν ότι κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στην Ολομέλεια αλλά και ενώπιον της Σοσιαλιστικής Ομάδας,ο κ.Μπαρόζο "απέφυγε να δεσμευτεί για σαφή μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού".

Οι άλλοι σημαντικοί τομείς για τους οποίους η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον κ.Μπαρόζο ότι απέφυγε να δεσμευθεί είναι :

Η κατάργηση του "κοινωνικού ντάμπινγκ"στην ΕΕ,η καταπολέμηση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης που πλήττουν την Ελλάδα και την ΕΕ με τη λήψη σαφών ευρωπαϊκών μέτρων,η διασφάλιση δημοσίων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και καθολικής πρόσβασης.

Του καταλογίζουν επίσης τη μη συμβολή του ως προς την υπογραφή μίας δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ένωσης που να υποχρεώνει την Επιτροπή να προβαίνει σε έλεγχο των κοινωνικών επιπτώσεων των προτεινόμενων πολιτικών της.

Δηλώνουν τέλος ότι "οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα απαιτήσουν ρητές δεσμεύσεις του κ.Μπαρόζο επ' αυτών και άλλων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην προστασία του κοινωνικού ιστού της ΕΕ πριν από την τελική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο επί του συνόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα τέλη του έτους".

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.