Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η οδύσσειά μας ώς το αποκλεισμένο λιμάνι της Γάζας, Tάσος Κουράκης, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Δεν προκύπτει κάθε μέρα σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου να αναλαμβάνουν ρόλους ενεργού, μαχητικού ακτιβισμού. Πολύ περισσότερο να το ρισκάρουν, όπως ο 60άχρονος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, αναπληρωτής καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Συμμετέχει στην από θαλάσσης διεθνή ειρηνική... εισβολή στην -αποκομμένη από τον έξω κόσμο, από ξηρά, θάλασσα και αέρα- Γάζα, σπάζοντας το περασμένο Σάββατο νωρίς το βράδυ, μαζί με 43 ακόμα ακτιβιστές τού «Free Gaza Movement», τον αποκλεισμό του ισραηλινού ναυτικού: η -νεκρή πια και θαμμένη- Συμφωνία του Οσλο επέτρεπε στους Παλαιστίνιους ψαράδες της κατεχόμενης Λωρίδας της Γάζας να ανοίγονται μέχρι 20 μίλια μακριά στο πέλαγος. Ο ναυτικός αποκλεισμός του Ισραήλ «κόντυνε» την πρόσβαση στα έξι μίλια από το 2007. Θεωρητικά. Γιατί, κατά καιρούς, και ψαράδες αλλά και περιπολικά της ακτοφυλακής της Παλαιστινιακής Αρχής έρχονται αντιμέτωπα με το ναυτικό του Ισραήλ, συχνά ακόμα κι αν δεν έχουν βγει από τα όρια...

Η συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία", ΕΔΩ

Για την Παλαιστίνη, στη Συρία τον Μάρτη του 2009


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.