Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Πράσινοι 53 Δήμοι σε Αθήνα - Πειραιά...και το limit up στα βόρεια προάστεια!!!


Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 12:10:14

Ρεπορτάζ : Νικολέττα Μουτούση (από ΤΑ ΝΕΑ) - Μόνο σε 7 από τους 47 δήμους της Β΄ Αθήνας κατόρθωσε να συγκρατήσει την πρώτη θέση η Ν.Δ., όταν στις προηγούμενες εκλογές η δύναμη των δύο κομμάτων ήταν σχεδόν μοιρασμένη στην περιφέρεια αυτή (τότε το ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσει σε...

...24 δήμους και η Ν.Δ. σε 23). Πήρε δε και την πρώτη θέση στον Δήμο Αθηναίων (Α΄ Αθήνας), για πρώτη φορά από το 1981.

Απόλυτο προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφηκε και στη Β΄ Πειραιά, όπου επικράτησε με άνεση και στους 8 δήμους της περιφέρειας, ενώ στην Α΄ Πειραιά κέρδισε τον Δήμο Πειραιά με διαφορά μάλιστα περίπου 9 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς και στα Κύθηρα, Αντικύθηρα και Μέθανα.

Μόνο στις παραδοσιακές μπλε περιοχές (Πόρος, Σπέτσες, Τροιζήνα και Ύδρα) η Ν.Δ. κράτησε την πρώτη θέση. Συνολικά, λοιπόν, σε 64 δήμους Αθήνας και Πειραιά το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρώτη θέση στους 53! Σαφέστατη υπήρξε η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε προνομιακές στο παρελθόν περιοχές για τη δεξιά παράταξη, όπως είναι η παραλιακή περιοχή και δήμοι της νοτιοανατολικής ζώνης της περιφέρειας. Έτσι, για παράδειγμα, κυριάρχησε στον Δήμο Γλυφάδας με 6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ανάλογη εικόνα καταγράφηκε στον Άλιμο (διαφορά 9 μονάδων).

Πολύ διευρυμένη ήταν η ψαλίδα στο Ελληνικό, όπου το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε μπροστά με 15 μονάδες. Ακόμη και στον ευνοϊκό για τη Ν.Δ. Δήμο Παλαιού Φαλήρου, το ΠΑΣΟΚ απέκτησε έστω και οριακό προβάδισμα 1 μονάδας. Στη νοτιοανατολική πλευρά, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων κινήθηκε στις 5 μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Χολαργού και στις 10 μονάδες στον Δήμο Ζωγράφου.

Σαρωτική υπήρξε, όπως ήταν αναμενόμενο, η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε δήμους της δυτικής ζώνης, στην οποία παραδοσιακά διέθετε σημαντικά ερείσματα.

Διαφορά 36 μονάδων Τεράστια ήταν η διαφορά στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας όπου έφτασε τις 36 μονάδες, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε εδώ το καλύτερο ποσοστό στην περιφέρεια Β΄ Αθήνας (53,46%).

Το ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε το όριο του 40% στο Χαϊδάρι με τη διαφορά από τη Ν.Δ. να κινείται στις 14 μονάδες, ενώ η ψαλίδα ήταν στο 22% στους Δήμους Αιγάλεω και Νέας Ιωνίας.

Σε διψήφιο ποσοστό (21 μονάδες) κυμάνθηκε η απόσταση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. στο Περιστέρι. Απώλειες ωστόσο είχε η Ν.Δ. ακόμη και στους 7 δήμους της προνομιακής σταθερά περιοχής της, των βορείων προαστίων, όπου διατήρησε την πρώτη θέση.

Το καλύτερό της ποσοστό κατέγραψε στην Εκάλη, με 55,06%. Έτσι, διατήρησε μεν προβάδισμα, αλλά έχασε 14,44 μονάδες από το 2007. Αντιστοίχως βρέθηκε στο 48,43% στου Παπάγου, χάνοντας 11,25% της δύναμής της, στη Φιλοθέη με 47,8% (-13,51% από την προηγούμενη αναμέτρηση) και στο Ψυχικό με 46,73% (όπου έχασε 12,54 μονάδες).

Τρεις νίκες στο νήμα Στους υπόλοιπους 3 δήμους όπου επικράτησε η Ν.Δ., η νίκη της κρίθηκε στο νήμα για λίγες ψήφους. Ενδεικτικό είναι πως κέρδισε στην Κηφισιά με λιγότερες από 1.700 ψήφους, ενώ ακόμη μικρότερη ήταν η διαφορά στο Νέο Ψυχικό (πήρε την πρώτη θέση με 275 ψήφους) και στην Πεντέλη (με μόλις 96 ψήφους).

Στον αντίποδα, τα χειρότερα ποσοστά της σημείωσε στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας (17,5%), Νέας Ιωνίας (20,13%), Ταύρου (20,24%), Καματερού (21,01%) και Πετρούπολης (21,02%).

Ως προς τα μικρότερα κόμματα, τις καλύτερες επιδόσεις είχε το ΚΚΕ στην περιφέρεια στους Δήμους Καισαριανής (16,97%), Νέας Ιωνίας (16,37%) και Ταύρου (14,62%).

Στους Δήμους Καισαριανής και Ταύρου και ο ΛΑΟΣ, όμως, εμφάνισε ιδιαίτερη δυναμική, καθώς συγκέντρωσε ποσοστά 9,4% και 9,15% αντίστοιχα. Καλή επίδοση είχε και στον Δήμο Καματερού με ποσοστό 8,58%. (πηγή: zonews)

Σχόλιο: Τονίζουμε ότι αξία έχει, η μεγάλη μετακίνηση στο ΠΑΣΟΚ και στις περιοχές (κάστρα της δεξιάς) των Βορείων Προαστίων. Τελικά έγινε πολύ καλή δουλειά εκεί... για αυτό εξηγείτε και η μετοίκηση πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα βόρεια.

Όλα άμα τα αναλύσεις σωστά... βλέπεις το Μεγάλο βάθος του πολιτικού έργου...

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.