Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει τον Ευριπίδη της»-τι σημαίνει η υπουργοποίηση Πεταλωτή;

Γράφει ο Τάσος Αποστολίδης (kavalaNET)

Ο βουλευτής Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, έκανε μεγάλο αγώνα τα τελευταία χρόνια για να διεκδικήσει οφέλη για την Κομοτηνή. Ανάμεσα στις διεκδικήσεις του, για τις οποίες πάλεψε με πάθος, ήταν να μη δημιουργηθεί Εφετείο στην Καβάλα «για να μην αποδυναμωθεί το Εφετείο Κομοτηνής», και να μην επεκταθεί προς ανατολάς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης «για να μην αλλοιωθεί ο ρόλος του».
Η υπουργοποίησή του και μάλιστα όχι σε τυχαία θέση αλλά παρά τω πρωθυπουργώ και κυρίως σε θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, αρμόδιου για τα ΜΜΕ, ξάφνιασε και τον ίδιο αλλά και πολιτικούς του αντιπάλους και συντρόφους, τόσο στην Κομοτηνή, όσο και στην Καβάλα. Στην Καβάλα σχολιάστηκε ότι «η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει τον Ευριπίδη της» και αμέσως τέθηκαν ερωτήματα για το πώς θα χειριστεί ως νέος Κομοτηναίος υπουργός τα ζητήματα που προκαλούν τριβές ανάμεσα στους πολιτικούς των δύο νομών.

Ερωτηθείς σχετικά υποσχέθηκε να εργαστεί «για το συμφέρον όλης της Περιφέρειας» και τόνισε «από τη θέση του υπουργού δεν αρμόζει να ασχοληθώ μόνον με τα τοπικά προβλήματα». Η δήλωση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και δέσμευση, την οποία αν δεν τηρήσει, μπορεί να βρεθεί υπόλογος.

Σχολιάζοντας το νέο υπουργικό σχήμα, ο βουλευτής Καβάλας τού ΠΑΣΟΚ, επίσης δικηγόρος, Δημήτρης Παπουτσής, υποστήριξε ότι «είναι στη βάση των όσων δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου για ένα συμπαγές και αποτελεσματικό συμβούλιο» και ότι στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν «δοκιμασμένοι και έμπειροι» και «νεότεροι αλλά ικανοί».
Ο κ. Παπουτσής είπε επίσης: «γνωρίζω προσωπικά το σύνολο σχεδόν των υπουργών, πράγμα που θα με βοηθήσει να εργαστώ για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του τόπου μας».

Εξάλλου… ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε τα θερμά του συγχαρητήρια στον Γιώργο Πεταλωτή, για την τοποθέτησή του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης, μαζί με «ευχές για δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του».
Με τις ευχές του Ευριπίδη δηλαδή…

Σχόλιο: Με πολλά ερωτηματικά το παραπάνω ρεπορτάζ, που δυναμιτίζουν το καλό κλίμα της νίκης του ΠΑΣΟΚ στην ευρύτερη περιοχή.
Οι αιχμές του αρθρογράφου περί Ευριπίδη ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στους πολίτες της Καβάλας.
Ελπίζουμε ο Γιώργος Πεταλωτής να έχει κλείσει τα αυτιά του στις διασπαστικές σειρήνες του Στυλιανίδη.

Η κεντρική εξουσία καλό είναι να δει το πρόβλημα ευρύτερα και ΟΧΙ με τις λεγόμενες τοπικιστικές συμπάθειες των υπουργών της.

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.