Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση εναντίον Α.Τ. - Ύποπτη συγκυρία

5 αστυνομικοί τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά. Η επίθεση έγινε με αυτόματα από δύο άτομα σε μηχανές. Κάλυψαν την διαφυγή τους με αμυντική χειροβομβίδα.

Ο.Κ. Για «Σέχτα Επαναστατών» το κόβω.

Παραπέρα, υπενθυμίζω ότι:
  • Παραμένει σε ισχύ ο νόμος για την ονομαστικοποίηση των κινητών που περάστηκε το καλοκαίρι από την ΝΔ με κλειστή Βουλή, παρ' όλο που το Σύνταγμα προβλέπει ότι νόμοι που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα περνούν μόνο από την Ολομέλεια.
  • Συνεχίζεται η κατοχή των Εξαρχείων. Μπορεί να μην είναι «Λωρίδα της Γάζας» (που τόσο έθιξε μερικούς) σίγουρα όμως μου θύμισε κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Ναι, έχω πάει και, ναι, είναι ακριβώς έτσι.
  • Ο Χρυσοχοΐδης σκαλίζει φακέλους της 17Ν και δίνει δείγματα ότι ξέρει καλά - παλιός γαρ - ποιές είναι οι σχέσεις «βίαιων ομάδων» με «χουλιγκάνους των γηπέδων» και συμμορίες. Το αποψινό τού έρχεται λουκούμι.
Δε βάζω στοιχήματα ακόμα, αλλά θα σκάσουν πολλές σαπουνόφουσκες τις επόμενες ημέρες.

Σχόλιο:
Η συγκυρία δημιουργεί συνειρμούς. Ανεξάρτητα όμως με το όποιο σκεπτικό της όποιας εντολής που ενδεχομένως εκτέλεσαν οι δράστες, η πράξη τους αντιβαίνει στο λαϊκό αίσθημα. Η δίχως κάποιο σοβαρό αιτιολογικό άνανδρο και εν ψυχρώ χτύπημα των εγκληματιών δραστών, εναντίων αστυνομικών οργάνων, περισσότερο ισχυροποιεί τη βία της εξουσίας, για περισσότερα κατασταλτικά μέτρα παρά αναπτύσσει λαϊκά ερείσματα αποδοχής.

Η βία είναι βία και η χρονική επιλογή της μας αφήνει μία πικρή γεύση με πολλά ερωτηματικά.

Ευχόμαστε τη ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων αστυνομικών.

Νάσος.
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.