Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

Με την εξειδίκευση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού από τους αρμόδιους υπουργούς συνεχίζεται από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου η συζήτηση στη Βουλή.

Παράλληλα, στις προγραμματικές δηλώσεις θα απαντήσουν ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το λόγο θα λάβουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, παρομοιάζοντάς την «με εκείνη που είχε παραδώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993».

Επανέλαβε ότι θα στηρίξει τον Κ.Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεσμεύθηκε για διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, εξήγγειλε το επίδομα αλληλεγγύης, ενώ παρουσίασε ένα συνολικό πρόγραμμα για «την έξοδο από την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία».

Οι προγραμματικές δηλώσεις

Αντιδράσεις στις δηλώσεις

Τις προγραμματικές δηλώσεις Παπανδρέου σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ακούσαμε μία ακόμα γενικόλογη ομιλία, όπως οι προεκλογικές, με γενικόλογες αναφορές στόχων, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθούν, και γενικόλογη περιγραφή της πραγματικότητας.»

Η δήλωση του Αλ.Τσίπρα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τόνισαν ότι οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν κατώτερες των προσδοκιών που η ίδια η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει στους πολίτες.

Ωστόσο, δήλωσαν έτοιμοι να στηρίξουν επιμέρους θετικές τομές και ρήξεις στα ζητήματα της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής συνοχής, της οικονομίας, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος, της μεταναστευτικής πολιτικής και του ασύλου.

Η «Δράση» εντόπισε θετικά στοιχεία στις προγραμματικές δηλώσεις, ιδιαίτερα στο θέμα της «πράσινης» ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και της Παιδείας, αλλά και «κάπως ασαφείς, αντιφατικές και διαχειριστικού μάλλον χαρακτήρα» δηλώσεις για την οικονομία.

Επισήμανε, πάντως, ότι αυτό ενδέχεται να είναι δικαιολογημένο «μιας και η πραγματικότητα δεν είναι ακόμη γνωστή».

Newsroom ΔΟΛ

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.