Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Προς τους αξιότιμους συντάκτες της Καθημερινής:

Είμαστε "Ψυχοπαθείς" ΟΧΙ "Ψυχοπαθητικοί" και ΔΕΝ κινδυνεύετε από εμάς...
Του Αντώνη Μάριου Παπαγιώτη
Με όλο το σεβασμό που έχουμε για την εφημερίδα σας και το υψηλό επίπεδο δημοσιογραφίας που θέλει να διατηρεί σας γράψαμε να σας κάνουμε μία επισήμανση για ένα μικρό αλλά σοβαρό λάθος στη μετάφραση ενός άρθρου το οποίο στιγματίζει λανθασμένα όλους τους ψυχικά ασθενείς της χώρας μας (http://is.gd/3qAcO).
Σας ζητήσαμε να αλλάξετε τη λέξη "ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ" (ο μη επικίνδυνος ψυχικά ασθενής) σε "ΨΥΧΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ" (ο κατεξοχήν επικίνδυνος). ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ.
Μετά σας έγραψαν επίσης με όλη τη καλή διάθεση μερικά από τα μέλη μας που είχαν το θάρρος να το κάνουν.
ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ.
Επομένως μας αναγκάζετε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο μέσο μπορούμε ώστε στο τέλος να μας ακούσετε και να προβείτε σε αυτή τη μικρή αλλαγή των δύο λέξεων και να διορθώσετε τη δουλειά σας.
Προσπαθούμε με όλο το καλό πνεύμα που μας έχει απομείνει να βοηθήσουμε τη δουλειά σας. Μικρό το θέμα θα μας πείτε μέσα σε όλα τα άλλα, σίγουρα, αλλά γιατί τουλάχιστον να μην διορθώνουμε και τα μικρά και ότι μπορούμε; Λίγη επαγγελματική συνείδηση δεν βλάπτει κανένα.
Μεθαύριο μπορεί να είναι τα παιδιά σας στη θέση των "ψυχοπαθών" ασθενών μελών μας και εσείς να συνεχίζετε να ενημερώνετε το κόσμο ότι οι "ψυχοπαθείς" είναι επικίνδυνοι και ότι ο κόσμος κινδυνεύει από τα παιδιά σας. Παραθέτω δημοσίως την αρχική μας επιστολή καθώς και τη περαιτέρω παρότρυνση που κάναμε στα μέλη μας να σας γράψουν και αυτά. Παρακαλούμε και προτρέπουμε όποιον αναγνώστη του press-gr να συνεχίσει την ενημέρωσή σας μέχρι να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις. Εάν δεν καταλαβαίνετε πιο είναι το θέμα, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε ΕΔΏ στη διάθεσή σας για να σας εξηγήσουμε και να σας βοηθήσουμε.

Ευχαριστούμε το διαδικτυακό που μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε το σχετικό θέμα. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε και μελλοντικά θέματα στο μέλλον μέσα στο πλαίσιο δουλειάς που κάνουμε για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και κυρίως διπολικών ασθενών (μανιοκατάθλιψη) που είναι το κύριο μέλημα της δουλειάς μας.

---Μήνυμα για αποστολή στην Καθημερινή----

Γιάννης Μάλλιαρης
Ιδρυτής & Πρόεδρος της ΕΔΟ
Ερευνητικός Ψυχολόγος και υποψήφιoς διδάκτωρ του Institute of
Psychiatry, King's College London

Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ): Μη Κυβερνητική Οργάνωση για
Διπολικούς Ασθενείς (μανιοκατάθλιψη) και Συναφείς Διαταραχές Ασημάκη
Φωτήλα 3, 11471, Πεδίον Άρεως/Εξάρχεια, Αθήνα (Δευτέρα + Τετάρτη
5:30-8:30 κατόπιν ραντεβού) web: http://www.bipolar.gr :: email:
edo@bipolar.gr :: τηλ: +30-210-8815970

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.