Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Γραπτή δήλωση του Προέδρου του Ν.ΙΝΚΑ κ.Δημήτρη Καραμήτσα για τον Βάσο Λυσσαρίδη:

Στη φώτο: πίσω δεξιά, διακρίνεται ο Δημήτρης Καραμήτσας, Πρόεδρος του Ν.ΙΝΚΑ,στη μπροστινή σειρά από τα δεξιά, ο Γραμματέας Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και ακριβώς δίπλα του, ο Στέλιος Τσιλίκης, μέλος Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.)

Είχαμε γράψει σχετικά:

Διακρίναμε επίσης τον πρόεδρο του Ν.ΙΝΚΑ, δικηγόρο κ. Δημήτρη Καραμήτσα (φώτο) να συνομιλεί με τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Μας υποσχέθηκε, αντί δηλώσεων, να μας αποστείλει άρθρο του. Αναμένουμε!!!

Η γραπτή δήλωση έχεις ως εξής:

Ο Β. Λυσσαρίδης είναι η ζωντανή ιστορία της Κύπρου.

Τα ποιήματά του είναι το ίδιο πλασμένα από την ίδια πικρή αλλά και αισιόδοξη αγωνιστική ζύμη.

Γνώση και επίγνωση και αγώνας αιώνιος για την ανάσα της ελευθερίας.

Η θέρμη του αγώνα ενός στοχαστή δοσμένη μέσα από τον λυρισμό της αμφισβήτησης, αυτή που την γέννησε το αίμα των χαμένων ηρώων.

Τ’ αγνάντι της Μεσογείου, η μυρωδιά και τα πονήματα της γης, μιας μάνας γης που αγκυλώθηκε και πληγώθηκε από το συρματόπλεγμα, της γης μου την λύγισε και την σμίλεψε η βαριά μπότα, αφήνοντας πάνω της το ανεξίτηλο σημάδι της.

Όλα τρέχουν στο μυαλό σου σύντροφε: οι εικόνες και οι σκέψεις. Γιατί; Επειδή όλα είναι ένα, και τίποτα δεν θα υπήρχε από μας, αν αυτά τα δυο συστατικά δεν μας άφηναν να ονειρευτούμε, να οραματιστούμε, να δούμε τον κόσμο να πλάθεται.

Κι έρχεται ο νους και η ανάσα και μας φέρνει πάλι πίσω, εδώ στην πικρή γη της αλήθειας, που είναι άλλη, άδικη και ξιπασμένη … κάπως έτσι ξεκινούν οι αγώνες … και είναι όμορφοι, όπου και να φτάσουν.


Δημήτρης Καραμήτσας

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.