Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Χ.Κ: Δυστυχώς, οι ευθύνες των πολιτικών παραγράφηκαν με την αιφνίδια απόφαση του κ. Καραμανλή να κλείσει την ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Μάιο.


Καστανίδης: Θα κάνουμε προανακριτική για τη Siemens, θα προσευχηθούμε στο Θεό να βρούμε κάτι για την τελευταία διετία και άλλες υπεκφυγές…

Κρίμα γιατί από τον κύριο Καστανίδη (έναν από αυτούς που ΔΕΝ ήταν στο περιβάλλον Χριστοφοράκου) θα περιμέναμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Η εξεταστική της βουλής με κάποιους από τους 163 λαδοπόντικες να έχουν δικαίωμα ψήφου, θα καταλήξει πάλι σε οπερέτα, όπως ακριβώς αυτές επί Νέας Δημοκρατίας.

Το να κρυβόμαστε πίσω από Γερμανοφοβικά σύνδρομα και να ψάχνουμε μήπως ο Χριστοφοράκος έκανε κάποια ατασθαλία την τελευταία διετία είναι εξ’ ίσου υποκριτικό. Δεν μας ενδιαφέρουν οι ατασθαλίες του Χριστοφοράκου. Μας ενδιαφέρουν οι ατασθαλίες όλων αυτών που υπέγραψαν τους πακτωλούς εκατομμυρίων προς τη Siemens.

Μας ενδιαφέρουν τα καθάρματα στα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ και οι γελοίοι πολιτικοί προϊστάμενοι τους διαχρονικά.

Γι’ αυτό κύριε Καστανίδη αφήστε τις υπεκφυγές και διατάξτε άμεσα αυτεπάγγελτη δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου. Καλέστε τον Χριστοφοράκο ως βασικό μάρτυρα, ΟΧΙ ως κατηγορούμενο. Και διατάξτε (ο ανακριτής βέβαια) τη βίαιη προσαγωγή του.

Έτσι, κανένας νόμος της ΕΕ, της Γερμανίας, της Σρι Λάνκα κλπ δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες

να τον προσάγουν για να καταθέσει.

Τόσο απλό είναι να βρεθούν οι επίορκοι πλιατσικολόγοι της δημόσιας περιουσία

Σχόλιο: Στο παραπάνω δημοσίευμα του olympia.gr αντιπαραθέτουμε τη συνέντευξη του κ. Υπουργού,από τη σημερινή Ελευθεροτυπία με θέμα: «Ορισμένοι δικαστές δεν έκαναν τη δουλειά τους για τη Siemens».

Εκτιμούμε ότι ο κ. Καστανίδης έχει καλύψει τα ερωτηματικά που έχει θέσει ο παραπάνω σχολιαστής και δεν χρειάζεται και εμείς να προσθέσουμε και τη δική μας άποψη.

Παραμένουμε όμως επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε τα λόγια να γίνονται πράξεις.

Η απάντηση που έδωσε και για το νέο Γεν Γραμματέα του υπουργείου του, θεωρούμε ότι υπήρξε απόλυτα ικανοποιητική.

Η υπέρμετρη επικοινωνιακή πολιτική του πρωθυπουργού, φορτώνεται στις πλάτες των υπουργών της κυβέρνησης, στερώντας τους το δικαίωμα για κείνους τους επίλεκτους συνεργάτες που θα τους θεωρούσαν περισσότερο αποτελεσματικούς.

Μέχρι στιγμής οι υπουργοί έχουν αρχίσει να παράγουν έργο. Η κριτική μας είναι στον ίδιο το πρωθυπουργό, που συνεχίζει να εμπιστεύεται ένα περίγυρο από διάφορους παρατρεχάμενους (συμβούλους κλπ) δημιουργώντας στους υπουργούς του, οργανωτικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να τους στερεί το δικαίωμα της επιλογής των κατάλληλων, για αυτούς, συνεργατών τους, μία αυτονόητη διαδικασία που εύλογα θα έπρεπε να έχουν το κύριο λόγο.

Όπως ο ίδιος επέλεξε τους συγκεκριμένους υπουργούς έτσι και αυτοί τους συνεργάτες τους.

Το θέμα με τους Γ.Γ. ελπίζουμε να ξεπεραστεί ανώδυνα και χωρίς κόστος.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.