Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Να...μια εικόνα ακόμη χαρούμενης συντροφιάς σε τσαγιερία!!!


Κολοτούμπες στην τσαγιερία (taseisNET)

Η μεγαλύτερη ζημιά που επιτεύχθηκε από την αναδίπλωση του πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα μέτρου αντιμετώπισης της βαθιάς και επικίνδυνης κρίσης της Ελληνικής Οικονομίας, ήταν ακριβώς στην ακύρωση της αξιοπιστίας. Τρεις ώρες συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο για να καταλήξει στην ανακοίνωση του παγώματος των αποδοχών όσων υπερέβαιναν τα 2.000 ευρώ.

Αυτή λοιπόν η απόφαση ανατράπηκε σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών με μια μικρή παρέμβαση διαρκείας 10 λεπτών από το βήμα της Βουλής του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι αναγκάσθηκε ο Υπουργός Οικονομίας να κάνει μια εντυπωσιακή μεν, αλλά επώδυνη κολοτούμπα και να μας πει ότι όλοι εμείς δεν είχαμε καταλάβει αυτό που μόνο αυτός είχε εννοήσει. Μια κολοτούμπα δηλαδή χλωμή, άψυχη ιδρωμένη που εξέπεμπε τον ήχο της γαργάρας.

Το εξοργιστικό βέβαια είναι ότι προς αντιστάθμιση της εικόνας υπαναχώρησης, η Κυβέρνηση κατέφυγε στο γελοίο λαϊκισμό της επιδρομής συνεργείων που συνοδευόταν από κάμερες τηλεόρασης στην περιοχή του Κολωνακίου προκειμένου να συλληφθεί on line φορολογητέα ύλη από φοροκλέπτοντες ιατρούς.

Είναι βέβαιο ότι τη επομένη φορά που θα χρειαστεί να παρθεί κάποιο μέτρο, το οποίο δεν θα είναι απολύτως δημοφιλές θα είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί οι οποίο θα είναι βαθύτατα πεπεισμένοι ότι θα πρόκειται για άλλη μια εξαγγελία για την οποία θα βρεθεί άλλος ένας Υπουργός και θα κάνει προς τέρψιν του πανελληνίου άλλη μια εντυπωσιακή κολοτούμπα. Πότε περιμένουμε τώρα να δούμε την επόμενη κολοτούμπα;

Θα είναι στο χώρο της παιδείας η εξαίρεση από τους πίνακες των δωρισθέντων των αναπληρωτών καθηγητών δηλαδή η κατάργηση του 60% - 40%; Στο χώρο του ασφαλιστικού όπου έχει γίνει επανειλημμένα δημόσια διαπόμπευση του Νομοσχεδίου του πάλαι ποτέ Γιαννίτση;

Παρατηρώντας βεβαίως τη σύνθεση της κυβέρνησης Παπανδρέου διαπιστώνονται μετά από στατιστική ανάλυση δύο γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι συντριπτική πλειοψηφία των μελών της δεν έχει θητεύσει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα. Με εξαίρεση ολίγων που πέρασαν από πανεπιστημιακές θέσεις.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πλήρη πολιτική απειρία πολλών υπουργών που κατέχουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια δίνει την εξήγηση σε μια σειρά από κινήσεις περισσότερο εξωτικές και λιγότερο πολιτικές. Υπάρχει μια εικόνα ακόμη χαρούμενης συντροφιάς σε τσαγιερία.

Αν υπήρχε και λίγο σούσι θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι αν γίνεται αντιληπτό ότι με πολιτική ατολμία και αμήχανα χαμόγελα όταν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο τα προβλήματα θα είναι εκρηκτικά θα είναι δύσκολο να υπάρξουν διορθωτικά μέτρα γιατί το έδαφος θα υποχωρεί και δυστυχώς θα παρασέρνει μαζί του και όλους αυτούς οι οποίοι δεν έφταιξαν σε τίποτα τους εύπιστους.


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.