Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Στα άκρα η αντιπαράθεση μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά λίγο προτού ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού

Καβγάς για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές


Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη (ΑΠΕ) -
Σε συγκέντρωση στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο κ. Αντ. Σαμαράς (ΑΠΕ)


Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Αντ. Σαμαρά, τρεις ημέρες προτού ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες. Οι δύο υποψήφιοι, που δίνουν την ύστατη μάχη για να ενισχύσουν τις υποψηφιότητές τους και επιστρατεύουν όλα τα όπλα τους, ερίζουν για το ποιοι εισηγήθηκαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ποιοι ευθύνονται για την ήττα του κόμματος.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτικών φίλων του και υποστηρικτών του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σαμαράς παρουσία του βασικού του υποστηρικτή κ. Δ. Αβραμόπουλου, αλλά και του έτερου υποψηφίου προέδρου κ. Π. Ψωμιάδη, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυρία Μπακογιάννη, κατηγορώντας την ουσιαστικά ως ένα από τα στελέχη που εισηγήθηκαν τις πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε ακούσει νωρίτερα τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, μετά την ξενάγησή του στην Κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα, στον υπόγειο χώρο της Μητρόπολης, να του λέει ότι «η συνείδησή μου με πληροφορεί ότι ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται», επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση, στέλνοντας στην κυρία Μπακογιάννη, που μιλούσε την ίδια ώρα στην Καβάλα, πολλαπλά μηνύματα.

«Είναι η ώρα να πω μερικά απλά πράγματα. Ανάμεσα στους “καπεταναίους της ήττας” που καιρό πριν από τις εκλογές υποστήριζαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί εγώ και τότε και τώρα θεωρούσα ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν η ψυχή της παράταξής μας» είπε και συνέχισε με αιχμηρό τρόπο: «Γνώριζα τι θα συμβεί, γι΄ αυτό και δημόσια του ζήτησα να μην κάνει εκλογές. Δεν είναι κακό να κάνεις μια εσφαλμένη εκτίμηση. Κακό είναι να προσπαθείς να το κρύψεις εκ των υστέρων. Και να ζητείς από πάνω “και τα ρέστα”...».

Στο επιτελείο της κυρίας Μπακογιάννη οργίστηκαν με την επισήμανση του κ. Σαμαρά και αντέδρασαν έντονα, υπενθυμίζοντας τη στάση του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

«Καπεταναίοι της ήττας ήταν αυτοί που στις τελευταίες εκλογές κρύφτηκαν στην εκλογική τους περιφέρεια, όταν άλλοι έδιναν μάχες για την παράταξη» σχολίαζαν από το περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη.

Η αναφορά του κ. Σαμαρά στην ενότητα της ΝΔ που εγγυάται η βάση της και η προειδοποίησή του να μη διανοηθεί κανείς να τη διαταράξει προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη.

«Κανείς
δεν δικαιούται να διαταράξει αυτή την ενότητα, διότι ξέρει ότι απέναντί του στέκονται εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μας που θα πάνε την Κυριακήνα ψηφίσουν. Και όποιος δεν σεβαστεί την ετυμηγορία τους, θα προκαλέσει την οργή τους.

Πιστέψτε με. Κανείς
δεν τολμά να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Κανείς» τόνισε ο κ. Σαμαράς, για να απαντήσουν συνεργάτες της κυρίας Μπακογιάννη, με μια αναφορά που παραπέμπει στο παρελθόν: «Οσο για την ενότητα την επόμενη ημέρα στη ΝΔ, ευτυχώς ορισμένοι συνειδητοποίησαν, έστω και αργά, ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» .

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε αναπάντητα και τα σχόλια ότι το «σύστημα ΠαΣοΚ» επιθυμεί την εκλογή του, τονίζοντας με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν τον θέλει για αρχηγό της ΝΔ, αφού θα έχει απέναντί της σθεναρή αντιπολίτευση, και έριξε το «καρφί» του:

«Ας μη μιλάνε λοιπόν κάποιοι για “σύστημα ΠαΣοΚ”, διότι όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο».

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε από τους νεοδημοκράτες να δείξουν στο «σύστημα ΠαΣοΚ» τη δύναμη της μεγάλης παράταξης, και σημείωσε:
«Θα αφήσουμε το
ΠαΣοΚ και το “σύστημα ΠαΣοΚ” στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;».

Την εκτίμηση ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ θα ηττηθούν λόγω χαμηλής προσέλευσης ψηφοφόρων στις κάλπες έκανε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης , αν και παραδέχθηκε ότι ο κ. Σαμαράς έχει «ένα κλικ παραπάνω», όπως είπε.

«Ελπίζω ότι μετά την εκλογή όποιος από τους δύο είναι αρχηγός της ΝΔ, πρώτον, να ελέγχει το κόμμα του και, δεύτερον, να μην έχει κληρονομήσει τους βερμπαλισμούς του Καραμανλή με τις ανοησίες περί άκρων και να καταλάβουν ότι το ΠαΣοΚ για να πολεμηθεί χρειάζεται συντεταγμένες όλες τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις » τόνισε.

Συνέχεια εδώ
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.