Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μπακογιάννη: «Πατριωτική ή εθνικιστική ΝΔ;»


Διαβάζουμε στη Καθημερινή:


"...Η κυρία Μπακογιάννη αποφάσισε να ανεβάζει καθημερινά τους τόνους έναντι του κ. Σαμαρά και χθες του επιτέθηκε με σφοδρότητα, υποστηρίζοντας ότι τόσο αυτός όσο και ο κ. Δ. Αβραμόπουλος - βασικός του υποστηρικτής- οδηγούν την παράταξη στη συρρίκνωση, κατά το πρότυπο των δικών τους παλαιότερων κομματικών εγχειρημάτων που ατύχησαν.

«Η λογική της ιδεολογικής καθαρότητας οδηγεί σε περιχαράκωση» είπε στη ΝΕΤ η κυρία Μπακογιάννη και, αφού χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά ευρωσκεπτικιστή, έθεσε το δίλημμα: «Θέλουμε μια πατριωτική ή μια εθνικιστική ΝΔ;».

Η κυρία Μπακογιάννη επιμένει ότι το «σύστημα ΠαΣοΚ
» δεν τη θέλει στην ηγεσία της ΝΔ και προτάσσει το επιχείρημα ότι, αν εκλεγεί ο κ. Σαμαράς, το κόμμα θα συρρικνωθεί.

ΣΣ: Μητσοτάκης: «η ΝΔ είναι δυο κομμάτια, το μεγαλύτερο οι Δεξιοί και το
μικρότερο εμείς οι Φιλελεύθεροι»

Από τις Μυκήνες όπου μίλησε το βράδυ (απ΄ όπου και η φωτογραφία) επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, τον οποίο δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι αυτή δεν αποχώρησε ποτέ από τη ΝΔ, ενώ έθεσε το δίλημμα των εκλογών:

«Θέλουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές;

Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠαΣοΚ και το σύστημα ΠαΣοΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;» είπε χαρακτηριστικά."

Στο παραπάνω δίλημμα επιστρατεύεται αυτοβούλως ο Βύρωνας, το σκεπτικό απλό:

Η στρατηγική της Ντόρας κάλυψε το φιλοσοφικό κομμάτι της υποψηφιότητά της.

Η Ντόρα εκτός από τους στρατηγούς της (σχετικό εδώ), έχει και την ανταποδοτική υποστήριξη Καρατζαφέρη, παρόλο που ο εκπρόσωπός του (μετά του αδελφού του) καθημερινά (αντί) ενεργούν και θυμίζουν παλιές ιστορίες:--Το βιντεάκι αυτό είναι απόσπασμα από την σημερινή (Δευτέρα 23-11-09) εκπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη στο κανάλι «Τηλεάστυ»: Ο Γραμματέας και βουλευτής Β' Αθηνών του Λάος αναφέρεται στο σκάνδαλο που ονομάζεται «Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις στην Ελλάδα» και αποκαλύπτει (1:14 του βίντεο) πως η Ντόρα Μπακογιάννη - ως υπουργός Εξωτερικών - είχε επανειλημμένως χρηματοδοτήσει το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» του γιου του υπουργού της Χούντας, Παναγιώτη Δημητρά! Επίσης, ο Άδωνις αποκαλύπτει (2:28 του βίντεο) πως, ενώ το μητρικό «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» έχει καταργηθεί γιατί οι υπεύθυνοί του καταδικάσθηκαν για καταχρήσεις, το Ελληνικό Υποκατάστημα του Π. Δημητρά εξακολουθεί να λειτουργεί και να ρουφιανεύει την Ελλάδα! Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι συμβαίνει και με το ΚΚΕ (3:06 του βίντεο): Το μητρικό Κ.Κ. Σοβιετικής Ένωσης έχει κατεβάσει εδώ και χρόνια τα ρολά, ενώ το Κ.Κ. Ελλάδος ζεί και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει...

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.