Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αναβρασμός για το ασφαλιστικό


Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με το διάλογο για το ασφαλιστικό και το χθεσινό μπλόκο μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

«Φαίνεται ποιοι είναι υπέρ της προόδου και ποιοι υπέρ της στασιμότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση της Αλ. Παπαρήγα ότι «το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε ένα παιχνίδι σικέ» απάντησε: «Είναι θέμα του καθενός πώς εκφράζεται και αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτών που λέει».

Πρόσθεσε επίσης ότι το ΚΚΕ κάνει λόγο για ένα παιχνίδι σικέ, ενώ ο «διάλογος γίνεται με όλους τους αντιπροσωπευτικούς φορείς που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το τι λέει και τι πράττει», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε: «Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου, όσοι είναι υπέρ της απαγόρευσής του, πράττουν και αναλόγως».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο διάλογο. «Είμαστε αντίθετοι στη στασιμότητα που υπάρχει και είναι ακριβώς αντίθετη με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τη βιωσιμότητα του τρόπου απονομής συντάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ακόμη τη δέσμευση της κυβέρνησης να μη μεταφέρει τα βάρη του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των απλών ασφαλισμένων και πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η κινδυνολογία που διακινείται δεν έχει κανένα αντίκρισμα αλήθειας».

«Υπάρχει και η κρίση του ελληνικού λαού, στην οποία είμαστε όλοι υπόλογοι», κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Σημειώνεται ότι ο διάλογος θα αρχίσει τελικά την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ΣΕΒ και ΕΣΕΕ

Ζωντανή μετάδοση του διαλόγου ζητά το ΚΚΕ

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ζητά ζωντανή μετάδοση των συναντήσεων των κοινωνικών φορέων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πως «θα είναι μία ευκαιρία να δει ζωντανά ο λαός την απάτη».

«Μιας και η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ ισχυρίζονται ότι τους ενδιαφέρει η προκοπή της κοινωνικής ασφάλισης και το καλό των εργαζομένων, καθώς και η διαφάνεια, ας ζητήσουν τη ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση όλων των μεταξύ τους συναντήσεων και συζητήσεων», παρατήρησε ο Μάκης Μαΐλης.

Εξάλλου, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας ενώ ταυτόχρονα καλούν τα συνδικάτα να οργανώσουν απεργία στις 17 Δεκέμβρη με αφορμή το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις αλλά και την εισοδηματική πολιτική.

ΛΑΟΣ: Αριστερή μπαρούφα

«Αριστερή μπαρούφα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με το διάλογο.

Επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για συγχώνευση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα και πρόσθεσε: «Πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα, να σταματήσει το πόθεν έσχες για πέντε χρόνια και τα μαύρα χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε θησαυροφυλάκια να επιστρέψουν στην αγορά».

ΣΥΡΙΖΑ: To ΠΑΣΟΚ θα πνιγεί στις παλινωδίες του

Ανακολουθία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα –μεταξύ αυτών και στο ασφαλιστικό- καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας [Βλέπε άρθρο] .

«Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο περιβάλλον, άλλα λέει, άλλα κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε εκ νέου το κυβερνών κόμμα να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του για το ασφαλιστικό, ενώ ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως ισχύει στο ακέραιο η πρότασή προς τον πρωθυπουργό για διεξαγωγή ντιμπέιτ για το θέμα.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.