Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Καταγράφουμε συμπεριφορές και αμετροέπειες κατά το "καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια."


ΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΑΚΟ... (alzap)
...κατά το "ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ"... (Έχεις διαβάσει το βιβλίο;)




Μέτραγε πάντα ο λόγος του στον Ανδρέα. Λατρεύουν το λόγο και την πράξη του οι πρόσφυγες, οι κυνηγημένοι, οι νέοι και οι αδύναμοι.

Σε εκείνον μόνο από όλους τους ξένους επισήμους, (πρέσβεις, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων), η προσωπική φρουρά του Αραφάτ απέδωσε τιμές.

Έχει πάρει το λόγο, με κόστος, στις πιο κρίσιμες και επικίνδυνες στιγμές για το λαό μας. Στην Εθνική Αντίσταση και στην δικτατορία.

Έχει πάρει το λόγο στην Κούβα και στη Νικαράγουα σε στιγμές κρίσιμες και δύσκολες.
Έχει πάρει το λόγο απέναντι στους στρατοκράτες της Άγκυρας υπερασπιζόμενος απεργούς πείνας.

Έχει πάρει το λόγο απέναντι στα ΜΑΤ και έχει χτυπηθεί στα 80 του χρόνια από τους μπάτσους προσπαθώντας να προστατεύσει τους μαθητές που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας .

Το αίμα που έτρεχε στο χέρι του έκανε το γύρο του κόσμου.

Κυρίως όμως το είδαν τα μάτια των νεαρών διαδηλωτών. Ήταν τότε που εσύ, μεγαλοαξιωματούχος του κόμματος, κρυβόσουνα προσπαθώντας να αποφύγεις το λάθος και το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Η στάση ζωής του, ΑΝ σου λέει κάτι αυτό, είναι πυξίδα για όποιον θέλει να πορευτεί χωρίς συμβιβασμούς στο δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Είναι η ζώσα συνείδηση του ΠΑΣΟΚ, είναι για χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες σύμβολο ανιδιοτέλειας, προσφοράς και αγωνιστικότητας.

Η παρουσία και ο λόγος του είναι χίλιες φορές πιο έγκυρα και αποτελούν μεγαλύτερη εγγύηση για τους πολίτες από όλα τα προεδρικά διατάγματα που θα ετοιμάσεις στην υπουργική σου θητεία.

Γι αυτό, άκουσε τη συμβουλή μου, την επόμενη φορά που θα αποπειραθείς σε κομματική διαδικασία να αρνηθείς το δικαίωμα λόγου, με απαξιωτικό τρόπο και ειρωνείες, στον Αντώνη Καρρά να το σκεφτείς δύο και τρεις φορές.

Γιατί χαμένος όπως είσαι στα ροζ σύννεφα της εκλογικής επιτυχίας και της υπουργοποίησης ξέχασες ότι στο κίνημά μας πέφτουν ενίοτε και χοντρά μπινελίκια. Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας και πολλές χιλιάδες στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν αξίες και σύμβολα γράφοντας εκεί που δεν πιάνει το μελάνι κομματικούς ηγετίσκους και υπουργικούς θώκους.

ΥΓ1. Και επειδή είσαι σχετικά έμπειρος θα έπρεπε να ξέρεις ότι για το ατόπημά σου θα έπρεπε να δείξεις μεταμέλεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, στο σώμα που το διέπραξες, και όχι στους διαδρόμους…

ΥΓ2 Βάζω και μερικές φωτογραφίες μήπως και ξέχασες για ποιόν μιλάω και ξανακάνεις το ίδιο λάθος…

Σχόλιο: Καλά ΔΕΝ ήξερε ... ΔΕΝ ρώταγε!!!

Καταγράφουμε συμπεριφορές και αμετροέπειες κατά το "καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια. . ."


" ...ο Αντώνης ο Καρράς δεν μπαίνει σε καλούπια γενιάς. Ο Αντώνης είναι ιδέα. Τον Αντώνη, τη δράση του, την προσωπική του ζωή, την αξιοπρέπεια του, τη σκέψη του, την εικόνα του, θα έπρεπε να την κάνουν μάθημα στα σχολεία. . . " (ΚΑΤΕΡΙΝΑ)


Αξίζει να θυμηθούμε την παρακάτω αναδημοσίευση:


ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ - ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΣΕ ΣΑΣ ΗΡΩΕΣ
11/12/2008 10:00

Ένας Κύριος με τα όλα του.


Βρήκα αυτή τη σημερινή φωτογραφία στα πρακτορεία. Είναι του Γιάννη Κολεσίδη από το πρακτορείο Reuters. Η λεζάντα της λέει: «A man stands in front of riot policemen during a demonstration in Athens December 9, 2008. Hundreds of protesters threw stones and bottles at lines of riot police outside the Greek parliament on Tuesday, in a fourth day of anti-government clashes triggered by police killing a teenager. REUTERS/John Kolesidis (GREECE)»

Ο (εμφανώς νεαρός) φωτογράφος δεν αναγνώρισε τον Κύριο (με κεφαλαίο Κ) Αντώνη Καρρά. Που αν και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε από κανέναν αγώνα της νεολαίας. Δεν επανεξελέγη βουλευτής γιατί δεν «είχε βάλει κάτι στην άκρη» όπως άλλοι. Και πορεύεται στην ένατη δεκαετία της ζωής του με μοναδικό όπλο την αξιοπρέπειά του.


Η επόμενη λεζάντα του ίδιου φωτογράφου είναι «A man's hand drips blood as he stands in front of riot policemen during a demonstration in Athens December 9, 2008. Hundreds of protesters threw stones and bottles at lines of riot police outside the Greek parliament on Tuesday, in a fourth day of anti-government clashes triggered by police killing a teenager. REUTERS/John Kolesidis (GREECE)»

Ο κόκκινος φάκελος, το γηρασμένο χέρι που τρέχει αίμα, και το χαρακτηριστικό σακάκι, με πείθουν ότι το χέρι είναι του Κύριου Αντώνη Καρρά. Σαν δεν ντρέπονται τα θρασύδειλα αρχιδάκια των ΜΑΤ, που χτύπησαν έναν άνθρωπο 80+ ετών! Όχι μόνο επειδή έχει θυσιάσει τα πάντα για τη δημοκρατία αλλά και
επειδή θα μπορούσε να είναι παππούς τους.

και μία φωτογραφία με τον Αντώνη ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαδηλωτές εδώ.

EDIT: επειδή κάποιος ανώνυμος διατύπωσε επιφυλάξεις για το πώς και εάν χτυπήθηκε ο Αντώνης (κι ας τον είδαν στην τηλεόραση να τον σπρώχνουν τα ΜΑΤ) δυστυχώς υπάρχει και η άλλη εκδοχή: να τον χτύπησαν τα ανεγκέφαλα που τα εμπόδισε να κάψουν το ξενοδοχείο «Τιτάνια». Έχει ξανασυμβεί άλλωστε. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το μεγαλείο του Αντώνη με τίποτε, ίσα-ίσα το τονίζει.

και έπεται συνέχεια . . .

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.