Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Το "μαγαζάκι" του... τρόμου!!! (προσεχώς στη βουλή;)


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ. δείχνουν ότι η Ντόρα χάνει τη μάχη από τον Σαμαρά. Δημοσκόπηση, που θα δούμε αύριο, θέλει τον Καλαματιανό πολιτικό να προηγείται 8 - 10 μονάδες της αντιπάλου του και αυτό πλέον ανοίγει τον ασκό του Αιόλου! Αφού, και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, η Ντόρα περίμενε μια ολόκληρη ζωή αυτή τη στιγμή -να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- και εάν χάσει είναι απίθανο να μείνει υπό την ηγεσία του "οικογενειακού" της εχθρού στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Οι διαβεβαιώσεις της, ότι θα υπερασπιστεί την ενότητα της Ν.Δ., ακούγονται ως λόγια του αέρα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την ίδια, όταν έτρεχε για δήμαρχος Αθηνών να υπόσχεται ότι δεν θα εγκαταλείψει τη δημαρχεία πριν ολοκληρώσει τη θητεία της, πράγμα που φυσικά αθέτησε σαν ήλθε η ώρα να ξαναμπεί στη βουλή! Αυτή είναι η Ντόρα, αυτό είναι το γονίδιό της, μπέσα πολιτική δεν υπάρχει!
Το παραπολιτικό παρασκήνιο λέει και οι πηγές μου σπάνια πέφτουν έξω, ότι η Ντόρα ήδη ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της προς μια κατεύθυνση ενός Νέου Κέντρου, όπου σε πρώτη φάση θα "μαζέψει" όχι μόνο τους Μητσοτακικούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ που ο Γιώργος άφησε απ' έξω... Οι ίδιες πηγές επιμένουν, ότι δίαυλοι επικοινωνίας υπάρχουν εδώ και καιρό και μάλιστα σχολιάζουν: σε τι ακριβώς διαφέρει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός από τους φιλελεύθερους σοσιαλιστές; Και τα δύο φωνάζουν, έμμεσα αλλά καθαρά, "είμαστε Κεντρώοι και θέλουμε τη... λευτεριά μας!".
Τι μέλλον θα είχε ένα τέτοιο κόμμα; Λαμπρό, θα έλεγαν οι θιασώτες του! Θα μπορούσε να παίζει το ρόλο ρυθμιστή στο δημόσιο βίο της χώρας, αλλοτε συμμαχώντας με τη δημοκρατική Αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και άλλοτε με τη Νέα Δημοκρατία! Ένα πολιτικό μαγαζάκι του... τρόμου στα μάτια κάθε προοδευτικού ανθρώπου, μία δύναμη "ενότητας και εθνικής συμμαχίας" στην προπαγάνδα των εμπνευστών του!
Βεβαίως, ένα τέτοιο σενάριο προϋποθέτει την αποτυχία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και μία νέα, ίσως πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με άλλη ηγεσία την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, πρόθυμη να συνεργαστεί με το Νέο Κέντρο! Ή ακόμη και εάν το ΠΑΣΟΚ αρνιόταν, με τη Νέα Δημοκρατία!
Υπάρχει και ακόμη πιο τρομαχτικό σενάριο: ΠΑΣΟΚ (όχι του Γιώργου), το Νέο Κέντρο της Ντόρας και Νέα Δημοκρατία σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας δίχως τα "ενοχλητικά" άκρα (ΛΑ.Ο.Σ. και κομμουνιστική αριστερά). Αυτό θα το "σέρβιραν" στο λαό ως λύση ανάγκης, αποτυχία των μονοκομματικών κυβερνήσεων, ακόμα και ως μία νέα μεταπολίτευση -αν και η νέα μεταπολίτευση μπορεί να εννοηθεί μόνο ως μία αμεσοδημοκρατική Πολιτεία και όχι ως συνάντηση των απανταχού λαμογιών της Ολιγαρχίας! Και αυτό το έργο, οι εμπνευστές του, δεν το βλέπουν πολύ μακριά: τέλη 2010 αρχές 2011 είναι η κατάλληλη εποχή, σύμφωνα προς τις εκτιμήσεις τους...
Ποιο είναι το χρέος και η απάντηση της Δημοκρατικής Αριστεράς σε όλο αυτό; Απλά πράγματα: η στήριξη και η πίεση όλων μας προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά! Να γίνουν οι ιδέες και οι υποσχέσεις πράξη, πριν ο λαός -που ανυπόμονος υπομένει- απογοητευθεί και αφεθεί στους δημαγωγούς που ενεδρεύουν! Στα "υπόγεια, ζάρια πάντα θα παίζουν οι αργυραμοιβοί", αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να αναστήσουμε την πατρίδα και το λαό ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ με καθαρές λύσεις και καθαρές ιδεολογίες! Και έτσι τα σενάρια των παράκεντρων της εξουσίας να μείνουν όνειρα-εφιάλτες... Αυτό θα ήταν μια ουσιαστική αντι(παρα)εξουσιαστική πολιτική απάντηση, αυτή θα είναι μια αληθινά αντι(παρα)εξουσιαστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.