Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Αφιερωμένο στους απολίτικους της Νέας Δημοκρατίας

Η είδηση που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι σημερινή (21-11-09) κι αφορά στην πολιτική σκηνή της Κύπρου.

Επειδή στη Νέα Δημοκρατία περισσεύουν οι απολίτικες σκέψεις, που δεν μποούν να αντιληφθούν τι σημαίνει διάρρηξη της ψυχικής ενότητας των στελεχών, τους αφιερώνουμε την παρακάτω είδηση, για να καταλάβουν ότι αυτός που θα ηττηθεί στη ΝΔ δεν θα φύγει, διασπώντας το κόμμα, αλλά θα υποχρεώσει τον νικητή των εκλογών να τον στείλει σπίτι του.

Οι απολίτικοι της Νέας δημοκρατίας δεν αντιλαμβάνονται ότι το αποτέλεσμα είναι εξίσου ολέθριο για το κόμμα τους. Κι ούτε πιστεύουμε ότι αν διαβάσουν την είδηση που ακολουθεί θα αποκτήσουν έστω και στοιχειώδη πολιτική σκέψη. Αλίμονο! Νέοι ήμασταν και γεράσαμε μέσα στην αποπολιτικοποίηση και τον ερασιτεχνισμό των ΝεοΔημοκρατών. Αλλά ας δούμε την είδηση:

Προς πιθανή εσωτερική κρίση οδεύει το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο μετέχει στην Κυβέρνηση, με αφορμή απόρριψη από στελέχη του κόμματος απόφασης για τερματισμό δηλώσεων αντιπαράθεσης και την προειδοποίηση του προέδρου του Κόμματος Μάριου Καρογιάν ότι δεν θα ανεχθεί ανταρσίες. Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να θέσει τέρμα σε όσα συμβαίνουν στο ΔΗΚΟ, λέγοντας ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια της υπομονής τόσο του ιδίου όσο και του κόμματος.

Το θέμα ανέκυψε ύστερα από δηλώσεις του δεύτερου τη τάξει στο κόμμα, αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργου Κολοκασίδη,ότι θεωρεί ταπεινωτική και φιμωτική απόφαση που πήρε το Εκτελεστικό Γραφείο και η κοινοβουλευτική ομάδα για τερματισμό δηλώσεων εναντίον των χειρισμών του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό. “Είναι δικαίωμά τους να κάνουν δηλώσεις, αλλά είναι και δικαίωμα του προέδρου του ΔΗΚΟ να προστατεύσει αυτό το κόμμα και τον κόσμο του, που παρακολουθεί με αγωνία όσα έχουν συμβεί.Δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε νοοτροπία και καμώματα από οποιονδήποτε»,ήταν η απάντηση του κ. Καρογιάν.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι με τη στάση τους, τα διαφωνούντα στελέχη του κόμματος «επιχείρησαν να υποσκάψουν, να ροκανίσουν και να γελοιοποιήσουν», την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία λήφθηκε με 20 ψήφους υπέρ και 8 εναντίον. Ο κ. Φωτίου είπε ότι «τα όρια της υπομονής και της ανοχής έχουν τελειώσει» και ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνέλθουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος για να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Ο κ. Κολοκασίδης αντέδρασε λέγοντας ότι η απόφαση για τερματισμό των δηλώσεων «έχει πλήξει συνειδήσεις και προσωπικότητες και έχει καταρρακώσει το ηθικό των Δηκοϊκών». Επίσης έθεσε το ερώτημα ποιοι θα διαγράψουν στελέχη που έχουν εκλεγεί από τα μέλη του κόμματος. Σημειώνεται ότι ο κ.Κολοκασίδης ήταν ένα από τα στελέχη του ΔΗΚΟ που κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι υπέβαλε προτάσεις στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που είχαν υποβληθεί για πρώτη φορά από το Ραούφ Ντενκτάς,
όπως η εκ περιτροπής προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αξίωσε την απόσυρσή τους.-

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.