Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σύγκριση Μπακογιάννη και Σαμαρά: ποιός είναι καλύτερος για αρχηγός της ΝΔ;

(newstimechannel)

Ο κος Μαυρής εστιάζει την αξιολόγηση των υποψηφίων σε δύο άξονες:

"ο πρώτος αφορά τις δυνατότητες του προσώπου, τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και ο άλλος άξονας αφορά τη δυνατότητά του να επικοινωνεί με το εκλογικό σώμα. Ο καλύτερος αρχηγός είναι αυτός που έχει το καλύτερο μείγμα σε αυτά τα δύο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε έναν περίεργο δυισμό, μια διάσταση.

Δηλαδή, ενώ η κα Μπακογιάννη εμφανίζεται πιο δυνατή στα ηγετικά χαρακτηριστικά, δηλαδή θεωρείται περισσότερο ότι είναι ηγέτης, έχει καλύτερη εμφάνιση, έχει καλύτερη επικοινωνιακή παρουσία, από την άλλη ο κος Σαμαράς φαίνεται πιο κοντά στον πολίτη, είναι πιο άμεσος-

αντιθέτως η κα Μπακογιάννη φαίνεται πιο απόμακρη- και αυτό τελικά το στοιχείο, ακριβώς επειδή είναι παραταξιακή αναμέτρηση μετράει ίσως περισσότερο. [...]

Είναι άλλου τύπου ηγέτης ο ένας, άλλου τύπου ηγέτης ο άλλος. Το φαινόμενο αντίστοιχα επαναλήφθηκε με το ΠΑΣΟΚ.

Εκεί είχαμε τον κο Βενιζέλο που θεωρείτο φαβορί, ότι είναι φοβερός, τρομερός, ικανότατος, εξυπνότατος και ο Γ. Παπανδρέου εκφράζει την ιστορία του κόμματος.

Τελικά επικράτησε αυτό το στοιχείο. Χωρίς να μπορώ να πω ότι και τώρα θα επικρατήσει αυτό. Δεν είναι κάτι που γίνεται αυτόματα".


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.