Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Νέο κόλαφο δέχθηκε η ελληνική δικαιοσύνη από γερμανικό δικαστήριο

Ένα ακόμη κόλαφο εισέπραξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Χριστοφοράκου, αυτή τη φορά από το Εφετείο της Βαμβέργης.
xristoforakoskΜε τη χθεσινή απόφασή του το γερμανικό δικαστήριο απέρριψε, ως απαράδεκτο το δεύτερο Ευρωπαϊκό εντάλματος κατά Χριστοφοράκου.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανού συνηγόρου του πρώην στελέχους της Siemens, Ελλάς Frank Knabe, δήλωσε πριν από λίγο στο kentri.gr: «Το ένταλμα ακυρώθηκε. Προηγουμένως είχε ανασταλεί η εκτέλεσή του Τώρα ακυρώθηκε. Η χρηματική εγγύηση που είχε καταβληθεί από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον ίδιο τον Χριστοφοράκο επιστρέφεται. Το ένταλμα δεν υπάρχει πλέον. Τι θα γίνει στη συνέχεια, αν θα υπάρξουν άλλα εντάλματα; δεν γνωρίζουμε».
Για την Εισαγγελία του Μονάχου όμως, η υπόθεση της έκδοσης Χριστοφοράκου είναι ακόμη ανοιχτή.
Υπάρχει σε εκκρεμότητα και το τρίτο ένταλμα επί του οποίου το Εφετείο του Μονάχου έχει να αποφασίσει. Ανέμενε το σκεπτικό του Εφετείου Βαμβέργης για να προχωρήσει στην διαδικασία.
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Μονάχου Αlfons Obermaier, με τον οποίο επικοινώνησε το kentri.gr δήλωσε τα εξής. «Το Εφετείο της Βαμβέργης ακύρωσε το ένταλμα, διότι σύμφωνα με το σκεπτικό του, ήταν απαράδεκτο, ως αναφερόμενο σε πράξεις που είναι παραγεγραμένες. Προκειμένου η Γενική Εισαγγελία Μονάχου, να προχωρήσει τη διαδικασία του τρίτου Ευρωπαϊκού εντάλματος, θα ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αθήνας».
Το τρίτο ένταλμα είχε εκδώσει ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός λίγο πριν του αφαιρεθεί η ανακριτική αρμοδιότητα. (kentri.gr)

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.