Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συνεχίζει στα ίδια βήματα των προκατόχων της η κ. Διαμαντοπούλου. Τελικά μία από τα ίδια!!! πρόσωπα άλλαξαν οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες.

Η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει τον νόμο που έχει ψηφιστεί για τα κολέγια, αλλά θα επανασυστήσει την επιτροπή κολεγίων προκειμένου να γίνουν αυστηροί έλεγχοι από την αρχή

Νέες άδειες λειτουργίας θα έχουν με τον νέο χρόνο όσα κολέγια πληρούν τις προϋποθέσεις που θα τεθούν από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει άμεσα τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων που αποτελούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, ως ισότιμα των ελληνικών πανεπιστημίων σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Οπως δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου , από τον ερχόμενο Ιανουάριο αρχίζει να «τρέχει» το πρόστιμο εις βάρος της χώρας μας αν δεν ενσωματώσουμε στο εθνικό μας δίκαιο την Κοινοτική Οδηγία για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει τον νόμο που έχει ψηφιστεί για τα κολέγια, αλλά θα επανασυστήσει την επιτροπή κολεγίων προκειμένου να γίνουν αυστηροί έλεγχοι από την αρχή στα 33 εκπαιδευτήρια που περιμένουν την αδειοδότησή τους.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει άμεσα, ενώ και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κολεγίων δηλώνουν ότι λένε «ναι» στον έλεγχό τους από το κράτος, αρκεί να γίνει γρήγορα. «Εμείς περιμένουμε τη γνώμη των νομικών μας συμβούλων για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιδράσεως και θα αποφασίσουμε σχετικά στην έκτακτη γενική μας συνέλευση στις 27 του μήνα» ανακοίνωσε χθες ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων.

«Είναι
προφανέςότι θα ζητήσουμε αποζημίωση για την άμεση και έμμεση ζημιάπου έχουμε υποστεί από τις όποιες καθυστερήσεις ή παραλείψεις του υπουργείου Παιδείας» αναφέρει η ανακοίνωση. Πάντως η υπουργός Παιδείας μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί το θέμα με τους υπουργούς των υπολοίπων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι οριστικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό και θα ανακοινωθούν επισήμως το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία ενσωμάτωσης της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο.

Α πό την πλευρά του, ο τέως υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε χθες στην κυρία Διαμαντοπούλου και δήλωσε ότι «έκανε, ως ώφειλε, σύμφωνα με τον νόμο αποδεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων σχετικά με τη χορήγηση αδειών λειτουργίας υπό όρους σε κολέγια και με τη ρητή επιφύλαξη ανακλήσεως σε περίπτωση μη πλήρωσής τους. Διαδικασία η οποία προβλέπεται από τον νόμο 3696/2008 που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων επί υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη».

Όπωςόμως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας, η αδειοδότηση των κολεγίων ήταν παράνομη «γιατί δεν προβλέπεται από τον Ν. 3696/2008 η έκδοση αδειών “υπό όρους”, πόσω μάλλον όταν αυτοί οι “όροι” δεν προσδιορίζονται».

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), με την οποία και ζητεί «την οριστική κατάργηση κάθε θεσμικής ρύθμισης που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού ΑΕΙ».

Σχόλιο: Συνεχίζει στα ίδια βήματα των προκατόχων της η κ. Διαμαντοπούλου. Τελικά μία από τα ίδια!!! πρόσωπα άλλαξαν οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες. Ελπίζουμε τουλάχιστον στη δημόσια παιδεία κατι να αλλάξει, έστω κάποιες μικρές βελτιώσεις. Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς για μια ακόμη φορά μας απογοητεύει...

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.