Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζει τους πρυτάνεις για το indymedia η υπουργός Παιδείας

«Πάνω από όλα η ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου (enet)

Τη στήριξή της στους πρυτάνεις του ΕΜΠ, με αφορμή τη δίωξη που τους ασκήθηκε για τη λειτουργία της ιστοσελίδας indymedia, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι «η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι πάνω από όλα».

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι "δεν θα κρίνει τη Δικαιοσύνη" και επισήμανε "ότι οι Πρυτανικές Αρχές απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση".

"Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.", σημείωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατάργησης της βάσης του 10, επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις. "Βρισκόμαστε σε μια φάση ανάλυσης των δεδομένων, ώστε η ρύθμιση να μην είναι αποσπασματική, να μην δημιουργήσει αναστάτωση και να είναι προς όφελος κυρίως των μαθητών , αλλά και των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.", δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ποινική δίωξη στο ΕΜΠ

Παραιτούνται πρυτάνεις μετά τη δίωξη για το Indymedia


Σχόλιο: Καλά όλα αυτά και μπορούμε να συμφωνήσουμε αλλά ...

μία άλλη ανάρτηση από το φίλο μα
ς Γιώργο Σαρρή μας κάνει να εστιάσουμε σε άλλες προτεραιότητες:


Οταν κράτησα την πρώτη φωτογραφία, απο κάποια πλημμύρα στις αρχές του φθινόπωρου στην Ασία, το έκανα γιατί μου φάνηκε εντυπωσιακή και σπάνια.



Και σήμερα να μια παρόμοια
σκηνή από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου τα παιδιά κάνουν μάθημα στα λυόμενα δύο χρόνια μετά το σεισμό και ύστερα απο υποσχέσεις δύο εκλογικών α
ναμετρήσεων, χωρίς να υπολογίζουμε άλλα μεγάλα σχέδια και λόγια.

Ας το καταλάβουμε επιτέλους, ότι ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα για τούς εργολάβους, αλλά και το σχολείο στο Θέρμο, οι παιδικές χαρές παντού, οι χώροι με πράσινο μέσα στις πόλεις και η προσπάθεια για αναβάθμιση της καθημερινής ποιότητας ζωής που η κρίση και η φτώχεια την κάνουν
όλο και χειρότερη.

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.