Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πέντε εκατομμύρια απαιτούν απο το VETO Β.Βενιζέλος και Ντ.Μπακογιάννη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά της εταιρείας “VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδιοκτήτριας και εκδότριας της εφημερίδας “VETO της Κυριακής” καθώς και κατά των μελών της ομάδας διεύθυνσης της εφημερίδας.

Με την αγωγή ο κ. Βενιζέλος ζητά να του επιδικασθεί ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ, για δημοσιεύματα που αφορούσαν τον πατέρα του.

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς της σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας Veto υπέβαλε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ κ. Μπακογιάννη ζητά αποζημίωση ύψους 3 εκατ. ευρώ για δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής που αναφέρονταν στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή.

Αντι σχολίου ένα άσχετο ερώτημα: "

Γιατί η Ντόρα ήθελε τον Βενιζέλο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Απορία: Το παραπάνω blog έχει σχέση με τη κατηγορία της Ντόρας για διαφήμιση ΟΠΑΠ;

Αφελής ερώτηση; ... αλλά ρωτάμε να μάθουμε...γιατί πολλοί είναι αυτοί που διαφημίζουν κρατικά "μαγαζάκια". Το κάνουν από "βίτσιο" για το τζόγο ή για να ανακάμψει η εθνική οικονομία με το ΦΠΑ των κερδών του οργανισμού;

Σχόλιο επί της ουσίας των αγωγών:

Η Αγωγή είναι κάτι που ο καθένας μας έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το τυποκτόνο νόμο "Βενιζέλου". Η υποτίμηση του ακροατηρίου με τη διαδικασία αυτή είναι το ζητούμενο!!!

Εμείς θα επιμένουμε να υποστηρίζουμε: Παρά τη νομιμότητα της διαδικασίας οι πολιτικοί πρέπει να χρησιμοποιούν το ακροατήριο και ΟΧΙ τα αστικά δικαστήρια.

Η εύκολη απάντηση για το χρόνο της διαδικασίας, είναι ένα αφελές επιχείρημα που οι πολιτικοί μας ΔΕΝ επιτρέπεται να το χρησιμοποιούν και να το προβάλλουν.

Επίσης η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης με την Αγωγή, εκτιμά την ηθική βλάβη σε ένα ποσό. Η ηθική βλάβη όμως, ΔΕΝ αποκαθίσταται με χρήματα αλλά με ηθική επανόρθωση δια του ιδίου μέσου.

Άλλαξαν οι καιροί !!! (O tempora, o mores), και η αποτίμηση " εξαργυρώνεται" μόνο σε χρήμα.

Ελπίζουμε ο νέος νέος υπουργός της δικαιοσύνης να επανεξετάσει το νόμο "περί αγωγών" σαν ένα άνισο όπλο των πολιτικών κατά του τύπου (έστω και στον κιτρινισμό) και να απαιτεί (με το νέο νόμο υποχρεωτικά) από την δικαιοσύνη διαφάνεια και φως ΜΟΝΟΝ στο ακροατήριο.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.