Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Οι Παλαιστίνιοι τιμούν τον Γιάσερ Αραφάτ (VIDEO)


Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, για να τιμήσουν την πέμπτη επέτειο από τον θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ.


Συγκεντρώθηκαν στην αυλή της Μουκάταα, του αρχηγείου του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, για την τελετή κουνώντας παλαιστινιακές σημαίες, πορτρέτα του Αραφάτ και κεφίγιες, τις παραδοσιακές παλαιστινιακές μαντίλες που ήταν σήμα κατατεθέν του Αραφάτ.

Απευθυνόμενος στο πλήθος, ο διάδοχος του Αραφάτ, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Είπε μάλιστα ότι η απαίτησή του να σταματήσει το Ισραήλ εντελώς την οικοδόμηση οικισμών στις κατεχόμενες περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν είναι "προϋπόθεση" για να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις ειρήνευσης, αλλά "νόμιμο δικαίωμα των Παλαιστινίων".



Η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη χαρακτηρίζεται από έντονα και ιδιαίτερα προβλήματα. Η Παλαιστνιακή Αρχή διχασμένη μεταξύ Χαμάς και Φαταχ δεν δημιουργεί κανένα αίσθημα αισιοδοξίας για σύγκληση και γεφύρωση του χάσματος στο οποίο έχει περιέλθει από το 2006 με την εκλογή της Χαμάς. Ακόμα κι αν ο Αμπάς παρέμενε υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου η Χαμάς έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει τη διαδικασία στη Γάζα που βρίσκεται υπο τον έλεγχό της.
η συνέχεια εδώ
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.