Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ενας ακόμη μαφιόζος καρφώνει για σχέσεις με «νονούς» τον Καβαλιέρε

«Ατομική βόμβα» χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις ο Τζιανφράνκο Φίνι, πολιτικός σύμμαχός του


Τη σημερινή «Ημέρα χωρίς Μπερλουσκόνι» διαφημίζει η πολιτική αφίσα σε δρόμο της Ρώμης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία φορέων της ιταλικής Κεντροαριστεράς με την ευκαιρία (και) της επιστροφής των σκανδάλων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δικαστικές αίθουσες [(RΕUΤΕRS/ CΗRΙS ΗΕLGRΕΝ) ΒΗΜΑ]

ΡΩΜΗ Στο δικαστικό μέγαρο του Τουρίνου μεταφέρεται το επόμενο διάστημα η πολιτική ατζέντα της Ιταλίας και πιθανόν το μέλλον του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τον «μετανοημένο» μαφιόζο Γκασπάρε Σπατούτσα, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την ιταλική Δικαιοσύνη, ο κ. Μπερλουσκόνι και ο στενός συνεργάτης του και μέλος της Γερουσίας Μαρτσέλο ντελ΄ Ούλτρι διατηρούσαν επαφές με «αρχινονούς» της Κόζα Νόστρα στη Σικελία.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μετά την άρση της ποινικής ασυλίας του, αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει «απεχθή και αδιανόητη επίθεση» από τους πολιτικούς του αντιπάλους. «Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που εκ φύσεως και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, κουλτούρας και καταγωγής βρίσκεται μακριά από τη Μαφία, αυτός είμαι εγώ» δήλωσε.

Το Εφετείο του Παλέρμο, το οποίο για τη συγκεκριμένη υπόθεση και για λόγους ασφαλείας «μετακόμισε» στο Τορίνο, θα εκδικάσει την έφεση του κ. Ντελ΄ Ούλτρι που είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκιση για συνεργασία με τη Μαφία. Ως προστατευόμενος μάρτυρας θα καταθέσει ο Γκασπάρε Σπατούτσα.
Ο τελευταίος είχε ενεργό ρόλο στις δολοφονικές επιθέσεις της σικελικής Μαφίας στο Μιλάνο, στη Φλωρεντία και στη Ρώμη το 1993, στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 11 άτομα. Η Μαφία ήθελε με αυτές τις δολοφονίες, σύμφωνα με προηγούμενη κατάθεση του μεταμεληθέντος μαφιόζου, να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα απειθαρχίας, αλλά και να εκφοβίσει την πολιτική ηγεσία προκειμένου να μειωθούν οι ποινές που επιβάλλονταν σε νονούς της Μαφίας.

Δύο από αυτούς που συμμετείχαν στις «υπόγειες συνομιλίες» εκμυστηρεύθηκαν στον κ. Σπατούτσα τον Ιανουάριο του 1994 ότι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ Μαφίας και πολιτικών ήταν ο κ. Ντελ΄ Ούλτρι που παρουσιαζόταν τότε ως αντιπρόσωπος του κ. Μπερλουσκόνι.

Ενας μάλιστα εξ αυτών, ο Τζουζέπε Γκραβιάνο, φέρεται να δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» καθώς είχε πάρει από τον υποψήφιο τότε πρωθυπουργό «όλα όσα ήθελε ». Τις υποψίες για τυχόν διασύνδεση του κ. Μπερλουσκόνι με τη Μαφία ενίσχυσε πρόσφατο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», σύμφωνα με το οποίο οι αδελφοί Γκραβιάνο χρηματοδοτούσαν την κτηματομεσιτική εταιρεία Εdilnord, η οποία ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο Μπερλουσκόνι.

«Ατομική βόμβα» χαρακτήρισε αυτές τις ομολογίες για το «σκοτεινό παρελθόν» του κ. Μπερλουσκόνι ο πρόεδρος της ιταλικής εθνοσυνέλευσης Τζιανφράνκο Φίνι. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καβαλιέρε κατηγορείται για διασυνδέσεις με τη Μαφία.

Η πρώτη υπόθεση ετέθη το 1998 στο αρχείο από το δικαστήριο της Φλωρεντίας, έπειτα από έξι χρόνια έρευνας, καθώς δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για να αποδείξουν ενδεχόμενη ενοχή. Τα στοιχεία αυτά βρέθηκαν όταν τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να μιλήσει ο πρώην μαφιόζος και να «θυμηθεί» έστω και με λίγα χρόνια καθυστέρηση τον κ. Μπερλουσκόνι και τον κ. Ντελ΄ Ούλτρι.
Θεωρείται πιθανό ο 73χρονος πρωθυπουργός θα επικαλεστεί «ανειλημμένες υποχρεώσεις» προκειμένου να μετατεθεί η συμμετοχή του στην ακροαματική διαδικασία.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.