Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Διασώθηκε μόνον η "Ελευθεροτυπία"!


Το Αλεξανδρούπολη, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
.

Το καραβάνι της ανθρωπιστικής βοήθειας με την επωνυμία “Viva Palestina” και με προορισμό την Λωρίδα της Γάζας, στάθμευσε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη. Εκατόν εβδομήντα άτομα, που συνοδεύουν ογδόντα ασθενοφόρα και φορτηγά με φαρμακευτικό υλικό και αναπηρικά καροτσάκια, διανυκτέρευσαν στο κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Εβρου και την ευγενή παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο.

Οι περίπου 170 κυρίως Βρετανοί ακτιβιστές που συμμετέχουν, μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια (από φάρμακα, μέχρι ασθενοφόρα και αναπηρικά καροτσάκια) και ένα μήνυμα ειρήνης για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το μεσημέρι το καραβάνι της ανθρωπιστικής βοήθειας κατέφθασε μέσω της Εγνατίας Οδού στην Αλεξανδρούπολη ,όπου τους υποδέχτηκαν στον χώρο του δημοτικού κάμπινγκ (ΕΟΤ) μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ,τα οποία και εξασφάλισαν τον χώρο για την φιλοξενία τους αλλά και συνεργεία για την επισκευή κάποιων οχημάτων τους.

Το καραβάνι «Viva Palestina» ξεκίνησε από το Λονδίνο για να συνοδεύσει 80 οχήματα (ασθενοφόρα, φορτηγά, κτλ.) και να τα παραδώσει στην μαρτυρική πόλη της Γάζας. Έχοντας διασχίσει την Ευρώπη, (πέρασε από το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία), συνεχίζει το ταξίδι του μέσω Τουρκίας, Συρίας, Ιορδανίας, Κόκκινης Θάλασσας στην Αίγυπτο και θα καταλήξει στη Γάζα, εφόσον επιτραπεί η είσοδος από τις αιγυπτιακές αρχές, την 27η Δεκεμβρίου, ένα χρόνο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών από το Ισραήλ, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 Παλαιστίνιους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

«Καραβάνι της Παλαιστίνης» στην Αλεξανδρούπολη. (Ελευθεροτυπία, 15 Δεκέμβρη 2009)

Η είδηση για το Κονβόι «Νήμα Ζωής» που κατευθύνεται στη Γάζα κάνει το γύρο του κόσμου! Ποιοι συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συνομωσία; Ποιοι επιθυμούν αποκλειστικό πρωταγωνιστή στη διεθνή πολιτική τον Ερντογάν;

Θεσσαλονίκη: σήμερα στις 10:30 (Λευκός Πύργος). Για τη Γάζα, την Παλαιστίνη!

Όταν τα αργυρώνητα καθεστωτικά ΜΜΕ "σιωπούν": ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!

Το Κονβόι για τη Γάζα στη Θεσσαλονίκη (3). Το γεγονός που διέφυγε στα ΜΜΕ...

Το Κονβόι για τη Γάζα στη Θεσσαλονίκη (2)

Το Κονβόι για τη Γάζα στη Θεσσαλονίκη, που δεν εντόπισαν τα αργυρώνητα ΜΜΕ! Viva Palestina Convoy arrives in Greece (1)


Ευχαριστίες στο καλό blog "Piazza del Popolo", για τη συμπαράσταση! (σίβυλλα)


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.