Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τι λένε τα κόμματα για την πρόταση Μητσοτάκη...

Την απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ, αμήχανη σιωπή από τη ΝΔ (press-gr)

.
Δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής η ΝΔ την παρέμβαση Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης υπό το Γιώργο Παπανδρέου, με τη στήριξη της ΝΔ, για την οικονομία.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Χρήστος Παπουτσής αντέδρασε αρνητικά στην πρόταση και δήλωσε ότι "ο ελληνικός λαός έδωσε μια πολύ ισχυρή εντολή στον Γ. Παπανδρέου, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει ισχυρή πολιτική βούληση και ταυτόχρονα ένα καθαρό πρόγραμμα, που εγγυάται την έξοδο από την κρίση στην οποία μας οδήγησε η ΝΔ. Σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα κοινωνικής αλληλεγγύης, ισονομίας και ισοπολιτείας. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί ορισμένους.
Ας είναι. Χρόνια πολλά σε όλους και να είμαστε καλά".
Τα άλλα κόμματα:
" Η πρόταση Μητσοτάκη εκφράζει το φόβο της αστικής τάξης μήπως ο λαός σηκώσει το ανάστημά του. Γι αυτό και τα περί «εθνικής ομοψυχίας», αναφέρει μεταξύ άλλων, το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, και προσθέτει ότι ανεξάρτητα από τη θέση της κυβέρνησης, το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ίδια στρατηγική. Όταν οι εχθροί του λαού συναινούν, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους τώρα, καταλήγει η ανακοίνωση.
«Ο Κώστας Μητσοτάκης είναι σαν το "παλιό κρασί". Αν ξέρεις να το φυλάξεις, γίνεται γευστικότερο. Αν δεν ξέρεις, γίνεται ξύδι... Ούτως ή άλλως και τα δύο δίνουν γεύσεις στα "εδέσματα", πολλώ δε μάλλον, όταν είναι κακός ο μάγειρας...», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.
"Η πρόταση του κυρίου Μητσοτάκη δεν αφορά σίγουρα την αριστερά.
Απευθύνεται στις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ασκούμενη οικονομική πολιτική τους στο σημερινό αδιέξοδο υπηρετώντας το νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο", αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΝ.
"Τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες προτάσεις, αλλά από μια ριζικά διαφορετική πολιτική που θα προστατεύει το εισόδημα, την εργασία και το περιβάλλον", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.