Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο "κράχτης", στρογγυλεύει λοιδορεί και δικαιολογεί, αλλά δεν αιτιολογεί.


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Με πλάγιο,"αφορμή"-στικο και συντεταγμένο τρόπο, γίνεται προσπάθεια υποτίμησης και εξευτελισμού του τρόπου επιλογής προσώπων που θα στελεχώσουν καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, μέσω των "βιογραφικών".

Ευκαιρία για να "κουτουπώσουν" και να θάψουν αυτή τη βαθιά δημοκρατική και πρωτόγνωρη διαδικασία, η περίπτωση του κ.Κουτούπη.


(του Δημ.Καλαιτζή) Ακραία περίπτωση, αλλά υπαρκτή, που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει την επιλογή του συγκεκριμένου κυρίου.Πλήν όμως έγινε δεκτό απο όλες τις πλευρές, ότι απο την κυβέρνηση γνώριζαν τις κομματικές του πεποιθήσεις, αλλά αυτό δέν αποτέλεσε εμπόδιο να τον επιλέξουν, εφόσον έκριναν ότι έχει τα "προσόντα".Και αυτή είναι η ουσία του όλου εγχειρήματος.Μπορεί αυτή η διαδικασία να καθυστερεί λίγο, όμως κάθε καινούργιο, διαφορετικό και βαθειά δημοκρατικό,

ίσως να αποτελεί "εμπόδιο" στις ορέξεις εκείνων, που έχοντας κολλητό έναν υπουργό τον ακολουθούσαν σε όποιο υπουργείο και άν πήγαινε αυτός, ωσάν να μήν υπήρχαν άλλοι ικανοί.Αυτό είχε καταντήσει "εθιμικώς κρατούν" και παλαιότερα, αλλά ιδιαίτερα με την απελθούσα κυβέρνηση, που έκανε "μάγκες και πλούσια" πολλά goldenboys.

Βέβαια, κάθε τί καινούργιο, θέλει και τις δοκιμές του, αλλά και τον χρόνο του.
Όμως διαφωνώ ριζικά με τον μηδενισμό που προσπάθησαν ορισμένοι του "βαθύ" ΠΑΣΟΚ (και να με πιστέψετε το ξέρω καλά) να επιβάλλουν, για αυτή τη διαδικασία.

Καλά το ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και παρά τα προβλήματα, πρέπει να συνεχίσει και να επιμείνει,-τώρα που είναι νωπή η εντολή του λαού- και να περάσει όλες τις αλλαγές στη δομή,την οργάνωση,το ήθος, το ύφος και τη λειτουργία του κράτους, που επι σειρά ετών έχει αποδείξει σε όλους μας πόσο αναξιόπιστο, πόσο διαβρωμένο και πόσο "φτωχό" είναι .

Πρέπει να θεσμοθετηθούν γρήγορα νόμοι, που θα πειθαναγκάσουν όλους εμάς του δύσπιστους,να λειτουργήσουμε σε ένα κράτος διαφάνειας και αξιοκρατίας.Γιατί απο ότι φαίνεται, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δούμε το "καινούργιο" και "διαφορετικό" να μας γίνεται βίωμα και νοοτροπία.

Ίσως "ξένισε" σε πολλούς το νέο υπουργικό συμβούλιο με τη δομή του, το ύφος του, αλλά και τα πρόσωπα και η εμφάνισή τους, όμως μόνο θετικά αποκομίσαμε από αυτή την νέα λειτουργία της κυβέρνησης.Ετσι πιστεύω ότι και οι άλλες "διαφορετικές" λειτουργίες του κράτους, θα περάσουν χρόνο σύν το χρόνο στη συνείδηση του λαού μας, ώς θετική εξέλιξη και η νέα δομή του κράτους ίσως μας γίνει "βιωματική" και συνήθης.

Βέβαια περιπτώσεις σάν του κ Κουτούπη, ίσως υπάρξουν και άλλες, αλλά αυτό δέν μπορεί να γίνει τροχοπέδη στη λειτουργία αυτής της νέας διαδικασίας επιλογής στελεχών.Απλά, επειδή οι θέσεις είναι κυβερνητικές, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αλλιώς οι υποτιθέμενοι φύλακες του ΠΑΣΟΚ θα βρούν την ευκαιρία να απαξιώσουν κάθε τί που θα είναι αξιοκρατικό και δέν θα περνά, απο την έγκριση των κομματικών κρατούντων.Για αυτό το νού Σας σύντροφοι... (Κράχτης)


Σχόλιο: Ο "κράχτης", στρογγυλεύει, λοιδορεί και δικαιολογεί, αλλά δεν αιτιολογεί.
Το "αν", το "ίσως" και το "αλλά" δεν οδήγησαν ποτέ, κανέναν, πουθενά.

Όταν διάβασα το παραπάνω λιβάνισμα στην εξουσία, θυμήθηκα τα λόγια ενός ανώνυμου στοχαστή: Το "αν", το "ίσως" και το "αλλά" δεν οδήγησαν ποτέ, κανέναν, πουθενά.

Βέβαια ο καθένας μπορεί να βλέπει το κάθε πράγμα από τη μεριά που έχει ταχθεί να βλέπει και να εξηγεί ή αν θέλετε, κατά το πόσο τον συμφέρει ή όχι να εκτεθεί, αλλά η αλήθεια έχει μία καταγραφή. Οι στρογγυλεύσεις και οι εκπτώσεις οδηγούν στη συγκάλυψη και στο ψέμα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα συγκεκριμένο γεγονός και αντί να το στηλιτεύσουμε, μερικοί αοιδοί ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει οχι μόνο επιθετικοί, αλλά και προσπαθούν να εξευμενίσουν τις κακές επιλογές με τάχα το εφεύρημα του "εθιμικώς κρατούν" .

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος έχει γράψει σκληρά κείμενα για λιγότερο σοβαρές μεθοδεύσεις για τη προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα προσπαθεί με το να στρογγυλεύει πράξεις, που αν και τις αναφέρει ως λάθος επιλογές, λοιδορεί με μηδενισμό (που προσπάθησαν τάχα) ορισμένοι του "βαθύ" ΠΑΣΟΚ (χωρίς να αναφέρει ονόματα) και να δικαιολογεί ένα σύστημα επιλογής που τα αρχικά κριτήρια και το χρονικό περιθώριο 'έχουν γίνει μπούμερανγκ στην υποτιθέμενη αξιοκρατία... αλλά όλα αυτά δεν τα αιτιολογεί.

Αγαπητέ Δημήτρη.Καλαιτζή προσωπικά σε είχα σε μεγάλη εκτίμηση και έχω φιλοξενήσει άρθρα σου. Το σημερινό σου άρθρο ατόπημα στην αξιοκρατία και στην ανεξάρτητη κριτική, που οφείλουμε όλοι μας που γράφουμε επώνυμα να υπηρετούμε με ξένισε και με ανάγκασε να απαντήσω.

Πιθανόν να μην το είχα κάνει αλλά εσύ φρόντισες να το στείλεις και σε μένα με e-mail.


Ελπίζω να σκεφτείς ξανά το τρόπο που γράφεις και ασκείς κριτική, γιατί αυτό το λιβάνισμα σήμερα κάθε άλλο από κριτική είναι.

Νάσος

ΣΧΕΤΙΚΟ: Μας κουτούπωσε… ο Κουτούπης!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.