Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Απογοήτευση και απροθυμία λήψης ρηξικέλευθων αποφάσεων από τις αναπτυγμένες χώρες για την προστασία του πλανήτη σημάδεψαν τη Σύνοδο του ΟΗΕ ...


Ο φακός του Chris Crow φωτογραφίζει τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να μιλάει στον τύπο μέσα στο Bella Center την τελευταία μέρα της COP 15.

Κείμενο: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Φωτογραφία: Συνεργασία της ιστοσελίδας μας Blue Planet με την ομάδα IncvestigateWest και τους φωτογράφους της Chris Crow και Mark Malijan. Η ομάδα κατέγραψε το συνέδριο, τις μάχες στους δρόμους σε καθημερινή βάση.


Ένας αστυνομικός συλλαμβάνει έναν διαδηλωτή που προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό στην διάρκεια της πορείας "Reclaim Power" στην Κοπεγχάγη.


Απογοήτευση και απροθυμία λήψης ρηξικέλευθων αποφάσεων από τις αναπτυγμένες χώρες για την προστασία του πλανήτη σημάδεψαν τη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Κοπεγχάγη. Την ύστατη στιγμή και για την «τιμή των όπλων», συντάχθηκε μια μη νομικά δεσμευτική συμφωνία που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε ένα χρόνο. Οι ισχυροί του κόσμου έφυγαν από την Κοπεγχάγη «κλείνοντας την πόρτα» στο μέλλον της Γης, αλλά από το «παράθυρο» μπαίνει ενδυναμωμένο το κίνημα των πολιτών και των οργανώσεων της Αντι-Συνόδου.


Η αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τους διαδηλωτές που εφορμούν στο Bella Center, την ένατη μέρα των συνομιλιών στην Κοπεγχάγη, στις 16 Δεκεμβρίου 2009. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέυ πιπεριού και γκλόμπ εναντίον των διαδηλωτών και συλλαμβάνει 230 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συνέχεια με περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία στο BLUE PLANET magazine

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.