Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Σκληρή Γραμμή Σαμαρά: Έξωση κολοτούμπα από τη πολυκατοικία της ΝΔ

Τρία 24ωρα έπειτα από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στον προεδρικό θώκο της Νέας Δημοκρατίας ήταν αρκετά για να αρχίσει η κινητικότητα στην “πολυκατοικία” της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πέταξε την “πεπονόφλουδα” των πρόωρων εκλογών το Μάρτιο, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς την απέφυγε χωρίς δεύτερη κουβέντα και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του δια...της περιφρόνησης. (newstime)

Εδώ και δύο ημέρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία γιατί “κάνει χώρο για το ΠΑΣΟΚ”. Όλα αυτά, μετά την απόρριψη από τη Ρηγίλλης, της πρότασής του για πρόκληση πρόωρων εκλογών το Μάρτιο, μη ψηφίζοντας τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε σήμερα, μιλώντας και πάλι στη Βουλή. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ένας στους δύο πολίτες λένε τώρα ότι το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Αν θέλετε να κάνετε χώρο στο ΠΑΣΟΚ, δικό σας θέμα. Εμείς λέμε, όσο ταχύτερα αποδομήσουμε την εικόνα του φαντεζί ΠΑΣΟΚ τόσο καλύτερα. Με το δρόμο που ακολουθήσατε το 1995 με την εκλογή Στεφανόπουλου του χαρίσατε δέκα χρόνια στην κυβέρνηση. Χαλάλι σας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να του κόψουμε το δρόμο», τόνισε.

Στελέχη της Ρηγίλλης ερμήνευσαν τα λόγια του κ. Καρατζαφέρη ως προσωπική αιχμή κατά του Αντώνη Σαμαρά, αφού με τις ψήφους της ΠΟΛΑΝ και του ΠΑΣΟΚ, το 1995 εξελέγη ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Ανδρέας Παπανδρέου “γλίτωσε” την προσφυγή στις κάλπες και τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα.

Της σκληρής δήλωσης Καρατζαφέρη είχε προηγηθεί η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. «Η ΝΔ ήταν και είναι κόμμα αρχών και αξιών. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς, όπως με ανεύθυνο τρόπο έκανε το ΠΑΣΟΚ», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να προκαλέσει εκλογές, μη ψηφίζοντας τον Κάρολο Παπούλια το Μάρτιο.

Φόβοι για “αφομοίωση”

Μπορεί με τις κινήσεις του αυτές, ο κ. Καρατζαφέρης να κατάφερε για μία ακόμη φορά να “παίξει” στα δελτία και να βρήκε τη θέση του στην ειδησεογραφία, ωστόσο τα δύσκολα για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τώρα αρχίζουν.

Ήταν την περασμένη Άνοιξη, όταν εισήγαγε τη θεωρία της “πολυκατοικίας”, θεωρώντας εαυτόν συγκάτοικο με την Νέα Δημοκρατία στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της “εθνικής παρατάξεως”. Στη συνέχεια κατάφερε να αυξήσει κατακόρυφα τις διαρροές ψηφοφόρων από τη Ρηγίλλης προς την Βασιλίσσης Σοφίας, όταν πρόσφερε συναίνεση στον κ. Καραμανλή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το ποσοστό του στις ευρωεκλογές οδήγησε τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αν και διεκήρυττε συνεχώς ότι “δε συνεργάζεται με τα άκρα”, να υιοθετήσει πλήρως την ακροδεξιά και ξενοφοβική ατζέντα Καρατζαφέρη, με τις λεγόμενες επιχειρήσεις-“σκούπες” στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και με καθημερινές απελάσεις παράνομων μεταναστών. Τότε ξεκίνησαν και τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία, η δυναμική του ΛΑΟΣ ήταν τέτοια που, από το ισόγειο της πολυκατοικίας, θα έφτανε αργά ή γρήγορα στο ρετιρέ.

Σήμερα, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι το ίδιο “δεξιός” με τον κ. Καρατζαφέρη και εξίσου “πατριώτης”. Η πολιτική πλατφόρμα που ετοιμάζεται να “φορέσει” στην Νέα Δημοκρατία είναι το ίδιο λαϊκή -αν όχι λαϊκίστικη- με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Και η πρώτη δημοσκόπηση που “μέτρησε” την εκλογή Σαμαρά, της Alco για την ιστοσελίδα newsit.gr, δείχνει ότι οι διαρροές ψηφοφόρων από το ΛΑΟΣ προς την Νέα Δημοκρατία έχουν πιάσει ταβάνι (17%).

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ γνωρίζει πολύ καλά, κατά πληροφορίες, ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά μπορεί πολύ εύκολα, προϊόντος του χρόνου, να “απορροφήσει” τους ψηφοφόρους του κ. Καρατζαφέρη. Και τότε, ο τελευταίος θα βρεθεί εκτός “πολυκατοικίας”. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Καρατζαφέρης φοβάται -και έχει ισχυρές ενδείξεις για τους φόβους αυτούς- ότι αργά ή γρήγορα, θα διατυπωθούν και...ατομικές προσκλήσεις προς στελέχη του από τη Ρηγίλλης. Πρόθυμος να αλλάξει κομματική στέγη φέρεται, σύμφωνα με εσωκομματικούς αντιπάλους του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης.

Κάν' το όπως ο Αλαβάνος

Γι' αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης καθ' όλο το επόμενο διάστημα, θα μπει σε μία λογική αντιπολιτευτικής πλειοδοσίας με την Νέα Δημοκρατία. Όσο σκληρός κι αν εμφανιστεί κατά του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαμαράς, ακόμη σκληρότερος θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα κατηγορεί συνεχώς την Νέα Δημοκρατία για...συναινετική αντιπολίτευση. Με τον τρόπο αυτό, θα επιχειρήσει να ενεργοποιήσει τα αντιΠΑΣΟΚικά συναισθήματα του συντηρητικού ακροατηρίου, που αμφιταλαντεύεται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ. Όπως ακριβώς ο “σκληρός” Αλέκος Αλαβάνος ασκούσε οξύτατη αντιπολίτευση, στοχεύοντας στα “αντιδεξιά” σύνδρομα ΠΑΣΟΚων ψηφοφόρων πέρυσι τέτοια εποχή.

Σαν να μην υπάρχει

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, κατά πληροφορίες, θα απαξιοί...ακόμη και να απαντήσει στις επιθέσεις Καρατζαφέρη. Ενδεικτικό είναι το ύφος της προχθεσινής λιτής ανακοίνωσης της Ρηγίλλης για την προεδρική εκλογή, που θύμιζε...Βαγγέλη Αντώναρο στο πόντιουμ του κυβερνητικού εκπροσώπου. Απλώς παρέπεμπε στα όσα είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του κατά την προεκλογική περίοδο. “Δε θα του δώσουμε αξία, θα τον αφήσουμε να εκτεθεί μόνος του και κάποια στιγμή θα παλεύει για την κοινοβουλευτική του επιβίωση”, λέει στο newstime.gr στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις των “ενοίκων” της πολυκατοικίας, το διακύβευμα για την Κεντροδεξιά συνολικά, αλλά και οι μετακινήσεις με το πολιτικό ασανσέρ από τα ρετιρέ ως το υπόγειο, θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα. Με τον μεν Γιώργο Καρατζαφέρη να προσπαθεί να διατηρηθεί σε διαμέρισμα “προσόψεως” και τον Αντώνη Σαμαρά να προσπαθεί να τον εξοβελίσει στον...ακάλυπτο.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.