Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Νίκος Νικολόπουλος: Και η εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ να γίνεται από την βάση και την κοινωνία.


Κύριο Αντώνη Σαμαρά

Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας


Κύριε Πρόεδρε,

Ένα μήνα μετά την ιστορική εκλογική διαδικασία που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάδειξή σου στην Προεδρία της παράταξής μας, δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε περήφανοι.

Όχι μόνο για το αποτέλεσμα και την μέχρι τώρα πορεία, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι καταφέραμε να εκφράσουμε γνήσια την βούληση και την ανάγκη της κοινωνίας για έκφραση και συμμετοχή.

Εκ των υστέρων το όλο εγχείρημα καταγράφεται σαν μια κινηματική πράξη, σημαντική καμπή και τομή στα πολιτικά μας πράγματα. Δεν ήταν απλά μία καταστατική αλλαγή. Ήταν ένα άλμα, μία δημοκρατική επανάσταση.

Όσοι πρωταγωνιστήσαμε όμως και παλέψαμε από την πρώτη στιγμή για το δικαίωμα της βάσης και της κοινωνίας, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι κάθε άλλο παρά εύκολη υπήρξε η διαδρομή.

Ώρες μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου φωνάξαμε από την Πάτρα «Κάλπες Παντού», εκφράζοντας την απαίτηση της βάσης και της κοινωνίας.

Και, παρά το γεγονός ότι λοιδορηθήκαμε, παρά το γεγονός ότι αποτελέσαμε στόχο μηχανισμών και θερμοκέφαλων, ξεκινήσαμε μια μικρή επανάσταση που ακολούθησαν πολλοί και το ρυάκι έγινε ποταμός και παρέσυρε κάθε αντίσταση και αντίδραση.

Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια ανάλογη πρόκληση.

Μόλις χτες σε μια από τις τακτικές συγκεντρώσεις νέων και στελεχών μας, μου τέθηκε το εύλογο και αυτονόητο επόμενο βήμα στην δημοκρατική μας λειτουργία.

Και η εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ να γίνεται από την βάση και την κοινωνία.

Αυτό το αίτημα-πρόταση της βάσης πήρα την εντολή να σου μεταφέρω σήμερα - σαν παλιός Πρόεδρος της νεολαίας - θέτοντας παράλληλα και τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης για την υλοποίησή του.

Άλλωστε η πρόταση αυτή, ταιριάζει απόλυτα και με τον προγραμματικό σου λόγο, αλλά και με το νέο, αποφασιστικό βηματισμό της παράταξής μας.

Μια νέα δημοκρατική πρωτοβουλία συμμετοχής στο πανελλαδικό νεολαιίστικο αίτημα υποστηρίζεται αποφασιστικά από την περιοχή μου, στην οποία πρόθυμα συστρατεύομαι και εγώ μαζί με την νιάτα της περιοχής μου.

Είναι, φαίνεται, ίδιον της πολιτικομάνας Πάτρας και της Αχαΐας, να αποτελεί αφετηρία και πρωτοπορία επαναστατικών γεγονότων και εξελίξεων.

Και είναι χρέος δικό μας να ανταποκριθούμε.

Φιλικά

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.