Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ανοιχτή Επιστολή του εκδότη της "Ε" προς τον Δήμαρχο Αργυρούπολης κ. Δημήτρη Ευσταθιάδη

Μεγένθυση
Αξιότιμε Δήμαρχε Αργυρούπολης, κύριε Δημήτρη Ευσταθιάδη, και ο υπογράφων όπως και οι περισσότεροι που σε πιστέψαμε και ταχθήκαμε στο πλευρό σου το 2006 ανεξαρτήτως αν ταιριάζανε τα χνώτα μας με όσους είχες γύρω σου νιώθουμε σήμερα πως μας απαρνείσαι με δηλώσεις σαν αυτή που φέρεται ότι έκανες στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης.

Όλοι μαζί Δήμαρχε δώσαμε τον αγώνα τον Οκτώβρη του 2006, και η νίκη ήταν συλλογική με κυρίαρχο τον Ευσταθιαδη που ένωνε όλες τις τάσεις και απόψεις.

Τώρα Δήμαρχε ρίχνεις λάδι στην φωτιά και αποκαλείς καταδικαστέους όσους επιλέγουν άλλο δρόμο.

Τώρα Δήμαρχε που εσύ αποχωρείς και δεν θα είσαι ξανά υποψήφιος.

Προφανώς Δήμαρχε δεν σε ενδιαφέρει ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ ούτε η υστεροφημία σου.

Παίρνεις θέση Δήμαρχε εναντίον του Κωνσταντάτου και όλων όσων ήταν στις 15 Νοέμβρη κοντά του ( σε μια ομιλία που έχει δικαίωμα να κάνει και οφείλει να κάνει ο κάθε πολιτικός άνδρας που θέλει να διεκδικήσει στο μέλλον την ψήφο του λαού) γιατί άραγε;

Γιατί Δήμαρχε τόσο μένος από τα φερέφωνα σου εναντίον του ίδιου, των 1000 Αργυρουπολιτών αλλά και των υπουργών και βουλευτών που ήταν παρόντες και με όσα είπαν δεν έδειξαν να συμμερίζονται την δική σας διασπαστική στην ουσία δήλωση;

Γιατί Δήμαρχε επέτρεψες να ακουστεί παρουσία σου μέσα στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ η φασιστική άποψη ότι θα τον κατεβάσουν κάτω οι τοποτηρητές σας αν παρεκτραπεί;(!!!)

Γιατί Δήμαρχε γίνεσαι μέρος της σύγκρουσης και τους αφήνεις να υβρίζουν υπουργούς, βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που ήταν εκεί σε μια εκδήλωση που δεν ήταν κομματική αλλά καθαρά δημοτική και πολιτική;

Δεν τους κάλεσε ως ΠΑΣΟΚ ο χριστιανός Δήμαρχε αλλά ως πολιτικός που ξέρει να μιλάει στο κόσμο με μόνα όπλα τα νιάτα του , την μόρφωση του και την πολιτική του παιδεία.

Που δεν κρύβεται Δήμαρχε πίσω από τα λεφτά του για να το παίξει κάποιος.

Που δεν σε εκβίασε Δήμαρχε να τον κάνεις αντιδήμαρχο αλλά έφυγε από την διοίκηση γιατί δεν άντεχε τις φαυλότητες και τον μηχανισμό που κάνει κουμάντο στην παράταξη σου από το 1994 έως και σήμερα.

Που δεν σου αξίωσε Δήμαρχε απολύτως τίποτα , που δεν διεκδικεί τίποτα που να μην το αξίζει και που σε κάθε του κουβέντα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την θητεία του δίπλα σου . Μόνο όμως για σένα.

Τι σε ενοχλεί πραγματικά Δήμαρχε και τους-μας πυροβολείς;

Ότι έχουν-έχουμε πολιτική άποψη διαφορετική από την δική σου και της παρέας των Κοπίτα, Αναγνώστου, Σαραφίδη και των υπολοίπων;

Δικαίωμα σου Δήμαρχε να στηρίξεις ένα απ αυτούς και να κάνεις όποια διαδικασία επιθυμείς για το δακτυλίδι στην παράταξη σου.

Δικαίωμα όμως Δήμαρχε και του Κωνσταντάτου και όσων πιστεύουν-πιστεύουμε σ' αυτόν που υπήρξε δικό σου παιδί και στενός σου συνεργάτης ( ο καλύτερος που είχες σύμφωνα με όσα λέει ο κόσμος της Αργυρούπολης και όχι οι παρατρεχάμενοι σου, που σε τίμησε για το έργο σου και στην ομιλία του ) να επιλέξουν την δική τους πορεία για την δημαρχία.

Τώρα Δήμαρχε που δεν είσαι εσύ υποψήφιος δεν μπορείς να απαιτείς να πάνε κάτω απ αυτόν που θέλει η παρέα.

Εσύ Δήμαρχε αποχωρείς αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς διασπαστές τους άλλους γιατί έτσι νομίζεις πως θα φοβίσεις την κοινωνία της πόλης μας.

Μεγάλος πολιτικός Δήμαρχε είναι αυτός που στο τέλος της καριέρας του δεν διαιρεί και δεν κάνει το μεγάλο λάθος να ξεχωρίζει τα στελέχη του.

Εσύ Δήμαρχε είτε γιατί σε ωθούν οι παραπάνω συνεργάτες σου, είτε για λόγους που δεν φαίνονται ακόμα στο προσκήνιο επιτέθηκες εκεί που οφείλεις να λειτουργείς ενωτικά και συνθετικά.

Χάρισμα σου λοιπόν Δήμαρχε η αντιπαράθεση που εγκαινιάζεις και κρίμα σε όλους εμάς που σε πιστέψαμε γιατί νομίζαμε πως θα αλλάξεις την πόλη απαλλάσσοντας την από τον μηχανισμό αυτών που τώρα πας να επιβάλεις με το έτσι θέλω ξανά στην διοίκηση.

Πάρε Δήμαρχε έστω και τώρα, ενωτικές πρωτοβουλίες για να ενώσεις μέσα από τον διάλογο την δημοκρατική προοδευτική παράταξη στη πόλη, και άσε τους αφορισμούς, γιατί ο Τσαρπαλής και η ΝΔ στην Αργυρούπολη, βρίσκονται ξανά προ των πυλών.

Για την "Ε"

Νίκος Τζιγκουνάκης


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.