Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

"Συγγνώμη" και τρεις ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Συγγνώμη ζήτησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πρωτοφανές περιστατικό στην Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικοί «χρέωσαν» τσάντα με μολότοφ σε 23χρόνο ημεδαπό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.
Το Υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διερευνήσει σε βάθος όλες τις καταγγελίες και τα στοιχεία που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες σχετικά με αυθαιρεσίες αστυνομικών «ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαταχθεί άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων.

Ειδικότερα, χθες (09/12) από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις εικόνες και το ψηφιακό υλικό, που προβλήθηκε σχετικά με την παρουσία μεταξύ των αστυνομικών, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων την 07/12 στα Χανιά, ατόμων με αλλοιωμένα - κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Χθες επίσης, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος.

Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη.

Σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια άμεσης Προκαταρκτικής Διοικητικής Έρευνας σχετικά με φωτογραφίες, που έχουν δημοσιευτεί και απεικονίζουν αστυνομικούς, κατά το τριήμερο των προαναφερομένων εκδηλώσεων (04 έως 07/12) στο κέντρο της Αθήνας, να προβαίνουν σε πράξεις οι οποίες χρήζουν διερεύνησης ως προς τη νομιμότητά τους. Σε περίπτωση που διακριβωθούν ευθύνες θα επιβληθούν αυστηρότατες πειθαρχικές κυρώσεις.

Για τα αποτελέσματα των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων και των Προκαταρκτικών Διοικητικών Ερευνών θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για τη διερεύνηση των συνθηκών κατά τις οποίες τραυματίστηκε 55χρονη συνδικαλίστρια όταν έπεσε πάνω της μηχανή της ομάδας «Δ» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.